HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.27 11:27 Frissítve: 2018.04.27 11:38

Eb 2024: lesz riválisa a német pályázatnak – Törökország

A Török Labdarúgó-szövetség (TFF) csütörtökön hivatalosan is benyújtotta pályázatát a 2024-es Európa-bajnokság rendezésére – közölte az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapján.

HIRDETÉS

 

A TFF küldöttsége Yildirim Demirören elnök vezetésével csütörtökön a svájci Nyonba látogatott, az UEFA székházában nyújtotta be kandidálását a 2024-es Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerésére. A török szövetség már 2017 márciusában jelezte rendezési szándékát, és most a pénteki határidő előtt beadta pályázati anyagát.

„Örülünk neki, hogy benyújtottuk a pályázatunkat. A török szövetség vezetősége negyedik ciklusát kezdte meg eddig soha nem tapasztalt támogatás mellett – idézi az UEFA honlapja Yildirim Demirörent. – Minden garancia adva van egy pénzügyileg is sikeres Európa-bajnokság megrendezésére. Most jött el a mi időnk, és ezt megosztanánk egész Európával."

A határidőig Törökország mellett Németország kandidált a 2024-es Európa-bajnokságra, így eme két ország közül kerül ki a rendező. Az UEFA végrehajtó bizottsága idén szeptember 27-én dönt az Eb házigazdájáról.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS