Eb 2024: a törökök pályáznak a rendezésre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 13:26
A Török Labdarúgó-szövetség (TFF) szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, az ország pályázik a 2024-es Európa-bajnokság rendezési jogára – adta hírül az MTI.

A szövetség elnöke, Yildirim Demiroren úgy fogalmazott: megérdemlik, hogy megrendezhessék a tornát. Az ország sportminisztere, Akif Cagatay Kilic hozzátette, a pályázatot az elnök, Recep Tayyip Erdogan, valamint Binali Yildirim miniszterelnök is támogatja.

Törökország – amely korábban a 2016-os tornát szerette volna megrendezni, de végül alulmaradt a versenyben Franciaországgal szemben – a második, amely bejelentette kandidálását: korábban a német szövetség nyilatkozott úgy, hogy otthont adna a hét év múlva esedékes Eb-nek.

Az érdeklődők március 3-ig jelezhetik szándékukat az európai szövetségnek (UEFA), amely egy héttel később hozza nyilvánosságra a pályázók névsorát. A helyszínt 2018 szeptemberében jelölik ki.

A 2020-as Eb-re 13 ország egy-egy városában kerül sor, Budapest is helyszíne lesz három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik