Eb 2020: a belgák hisznek a brüsszeli rendezésben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.19. 19:34
A Belga Labdarúgó-szövetség (KBVB) bízik abban, hogy meg tudja győzni az európai szövetséget (UEFA) arról, hogy Brüsszel ne kerüljön ki a 2020-as Európa-bajnokság rendezői közül.

„Hiszünk a projektünkben, de reálisan nézve másoktól is függünk” – nyilatkozta Koen De Brabander, a belga szövetség főtitkára. „Hiszünk a projektünkben, de reálisan nézve másoktól is függünk” – nyilatkozta Koen De Brabander, a belga szövetség főtitkára.

A belgák egy új létesítménnyel, a 60 ezer néző befogadására alkalmas Eurostadionnal pályáztak, amelynek építése azonban nem a tervek szerint halad. Az UEFA illetékesei a jelenlegi állapotokról a múlt héten egyeztettek a belga szövetség, a stadion építését végző cég, valamint Brüsszel város vezetőivel. De Brabander szerint az Eurostadionra akkor is szükség van, ha a határidők csúszása miatt nem lehetnek házigazdák 2020-ban.

Az európai szövetség végrehajtó bizottsága szerdán dönt a kérdésben.

Amennyiben az UEFA úgy határoz, hogy elveszi Belgiumtól a rendezést, úgy Wales vagy Franciaország léphet a helyére.

A 2020-az Európa-bajnokságot a kontinens 13 országának nagyvárosában – köztük Budapesten – rendezik meg, az elődöntőkre és a fináléra Londonban kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik