Dunaszerdahely: javuló játék és döntetlen Zsolnán

DUDUCZ TIBOR (Zsolna)DUDUCZ TIBOR (Zsolna)
Vágólapra másolva!
2020.03.01. 19:24
null
Fotó: Duducz Tibor
A harmadik helyen álló DAC a Fortuna Liga 21. fordulójában 2–2-es döntetlent ért el idegenben a második helyen álló Zsolnával szemben, így megmaradt a két csapat közötti négypontos különbség.

 

Mint várható volt, a hét közben érkező Németh Krisztián a kispadon kezdett, és a rózsahegyi kiállítás után kapott egymeccses eltiltás miatt Schäfer András csak a lelátóról figyelte az eseményeket. Egy harmadik magyar légiós, Kalmár Zsolt vezette ki a dunaszerdahelyi csapatot, és Vida Máté sem hiányzott a vendégcsapat kezdőjéből.

A fogadtatás a zsolnai stadionban nagyon „szívélyes” volt. „Na repre prišli ste a slovenské vlajky pálili ste, aj na vás dôjde čas, keď rozdupeme vás!– állt egy drapérián a felirat ahazaiak táborában. Magyarul azt jelenti: „A válogatott mérkőzéseken szlovák zászlókat égettetek, eljön az idő, amikor szétrúgunk benneteket!Majd amikor aDAC-tábor elénekelte amagyar himnuszt, és jött a „Ria-ria, Hungária! rigmus, azsolnai tábor „J...ť DAC (B.... meg a DAC-ot) felkiáltásokkal válaszolt. Azsolnai stadionban kilátogató kétezerhétszáz drukker vastapssal jutalmazta ahazai rigmust...

A dunaszerdahelyiek szervezettebben, tudatosabban, aktívabban kezdtek, mint az első két tavaszi meccsen. Nem engedték kibontakozni a Zsolnát, amely a harmadik legtöbb gólt szerezte a Fortuna Ligában. És negyedóra játék után megszerezték a vezetést. Divkovic bal oldali elfutása és beadása után Eric Ramírez jól érkezett, és már vezetett is a DAC (0–1) – 313 perc után szerzett gólt a sárga-kék csapat a szlovák ligában. Továbbra is tetszetősen, aktívan játszott a vendégcsapat, és a 32. percben ismét gólt szerzett. Gyönyörű, gyors akció végén ismét Ramírez volt eredményes (0–2). Nagy volt az öröm a hatvanhárom lelket számláló dunaszerdahelyi szektorban.

Mindazt, amit a DAC az első félidőben szemre tetszetős játékkal kidolgozott, a fordulás után nyolc perc alatt elvesztette. A kétméteres Filip Balaj volt kétszer eredményes (2–2). Nemsokára Vida Máté cserét kért: „Elővigyázatosságból, mert belenyilallt a fájdalom a lábamba egy pillanatra” – mondta lapunknak a magyar játékos. Mivel újabb gól nem esett, maradt a 2–2.

„Először is meg szeretnénk köszönni a szurkolókat, akik eljöttek minket buzdítani, akik bíznak bennünk. Csak együtt tudunk sikeresek lenni. Remélem, továbbra is mellettünk lesznek, és szurkolnak nekünk, hisz nagy erőt tudnak nekünk adni – kezdte Kalmár Zsolt. – Ami a meccset illeti, jól játszottunk. Labdabiztosak voltunk, jól betartottuk az edző által kért taktikai utasítást. Sajnos, kiengedtük a győzelmet a kezünkből, a második félidő elején nagyon mélyen védekeztünk, magunkra húztuk a hazaiakat. Jó meccs volt, összességben jól néztünk ki, egy negatív szó nem érheti a csapatot” – mondta dunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

FORTUNA LIGA, 21. FORDULÓ
MSK Zilina–DAC 2–2
DAC: Kalmár Zsolt végig a pályán volt; Vida Máté kezdett, a második félidőben lecserélték; Schäfer András eltiltás miatt nem játszott; Németh Krisztián a kispadon ült, nem állt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik