Drámai hajrá a Serie A-ban, Dzsudzsák kiállítása - vasárnapi videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.20. 11:10
Elképesztő végjátékot követően az AC Milan végzett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) harmadik helyén, 2–1-re nyert ugyanis Sienában, így indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Spanyolországban a Barcelona hozta a kötelezőt, Angliában Sir Alex Ferguson tízgólos mérkőzésen vezette utoljára a Manchester Unitedet, Oroszországban Dzsudzsák Balázsnak rossz, Priskin Tamásnak remek napja volt. A varsói utcákon Felipe Massa parádézott a Ferrarival, míg itthon az MKB Veszprém saját közönsége előtt nyert 10 góllal a Pick-Szeged ellen a kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén. Nézze meg vasárnapi videóinkat!

A bajnoki címét már korábban bebiztosító Barcelona labdarúgócsapata hazai pályán 2–1-re legyőzte a Real Valladolidot a spanyol liga 36. fordulójában. Íme, a találkozó összefoglalója!

Drámai pillanatok az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában: a sokáig vesztésre álló Milan csak a hajrában tudja megfordítani a Siena elleni találkozót, amivel kiharcolta a BL-indulás jogát (a döntetlen nem lett volna elég). Az Internek semmi esélye sem volt hazai pályán az Udinesével szemben, a Roma pedig 2–1-re legyőzte a Napolit.

Roma–Napoli 2–1

Internazionale–Udinese 2–5

Siena–Milan 1–2

PESCARA–FIORENTINA 1–5

Bár már 5–2-re is vezetett a Manchester United idegenben a West Bromwich Albion ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában tíz perccel a mérkőzés vége előtt, a hazaiak öt perc alatt egyenlítettek. Romelu Lukaku három gólt szerzett, a vége pedig 5–5 lett Sir Alex Ferguson menedzseri búcsúján.

A West Bromwich Albion ellen a Manchester Unitedet menedzserként utoljára irányító Sir Alex Fergusont sokáig ünnepelték az MU-drukkerek. A lefújás után Ryan Giggs hozzájuk irányította a mestert, aki a lelátó előtt nagy ováció kíséretében meghajolt.

Sikerrel (2–1) zárta a bajnokságot a Chelsea az Everton ellen. Juan Mata és Fernando Torres is közelről talált be, s utóbbi gólja jelentette a győzelmet a londoniaknak.

Az orosz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában az Alanyija Vlagyikavkaz Priskin Tamás góljával 1–0-ra nyert a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Dinamo Moszkva ellen. A találkozó történetéhez még hozzátartozik, hogy a 83. percben hatalmas tömegjelenet alakult ki egy durva becsúszás után. Több pofon is elcsattant, és összesen négy játékosnak mutatták fel a piros lapot, köztük a magyar szélsőnek, Dzsudzsáknak is.

A férfi kézilabda NB I döntőjének szombati első meccsén a Veszprém hazai pályán 33–23-ra győzött a Szeged ellen, amivel 1–0-ra vezet az egyik csapat második sikeréig tartó párharcban. A vendégek a második félidő első percéig tartották magukat, 16–16 után azonban a házigazda állva hagyta a szegedieket.

(A Sport Klub felvétele)

Felipe Massa és a Ferrari Varsó belvárosában vendégeskedett egy bemutatón. A brazil Formula–1-es pilóta nemcsak egy versenyautót, hanem egy lélegzetelállító utcai sportkocsit is vezetett. Persze sebességhatáron felül, de a büntetés miatt most nem kellett aggódnia...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik