Dinamo Kijev: az aranylabdás ikon lett az új vezetőedző

Vágólapra másolva!
2012.09.25. 17:01
A klubtörténet leghíresebb labdarúgója, az ukrán válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Oleg Blohin lett a Dinamo Kijev új vezetőedzője.

A hírt kedden bejelentő ukrán klub a honlapján köszönetet mondott a szövetségnek, amely hajlandónak mutatkozott elengedni Blohint. A szakember az október eleji két vb-selejtezőre (Moldova, Montenegró) még felkészíti az ukrán válogatottat, ám utána már kizárólag a kijevi klubra összpontosít – a nemzeti csapatnál új kapitányt neveznek ki.

Az 59 éves Blohint – aki a napokban menesztett Jurij Szjomin örökét veszi át a kijevi kirakatcsapatnál – szerdán mutatják be hivatalosan, ám aligha akad bárki is a klub háza táján, aki ne ismerné.

A 112-szeres szovjet válogatott Blohin 1969 és 1988 között volt játékosa a kijevi csapatnak, színeiben nyolc szovjet bajnoki címet és két KEK-et nyert, 1975-ben elhódította az (akkoriban még csak Európa legjobb labdarúgóját megillető) Aranylabdát.

A klublegenda 1990-ben az Olympiakosz Pireusznál kezdte meg edzői karrierjét, és érdekes módon az azóta megtett hosszú út során még egyszer sem dolgozott a kijevi klubnál. Az ukrán válogatottat 2003 és 2007 között irányította először, majd 2011-ben ismét kinevezték kapitánynak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik