Dinamo: a 10 milliós kapitány megelőzheti Dzsudzsákot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.13. 11:06
Amíg Dzsudzsák Balázs még javában futja a köreit, hogy hol folytassa a pályafutását, addig a Dinamo Moszkva csapatkapitánya, Alekszandr Kokorin már meg is találta következő állomáshelyét: orosz sajtóhírek szerint a 24 éves center megállapodott a Zenittel.
A Dinamo Moszkva így heteken belül három olyan labdarúgóját veszítheti el, akik a közelmúltban a transfermarkt.de adatai alapján a keret legértékesebb játékosának számítottak. A 11.5 millió euróra taksált Mathieu Valbuena már az Olympique Lyon játékosa, az őt 11 millió euróval követő Dzsudzsák Balázs ugyan a Herthába készül, de speciel tegnap a török Bursaspornál tárgyalt.

Kokorin értéke alig marad el nevezettekétől (10 millió euró), a sport-express.ru információi szerint a Zenit 20 millió eurót szán a transzferre. A klubok között még nincs megállapodás, viszont a Dinamónál jövő nyárig érvényes szerződéssel bíró Kokorin éves fizetése már tudott (4.5 millió euró), hiszen ő egyezségre jutott a szentpéterváriakkal.

A tömeges távozások hátterében az áll, hogy a pénzügyi fair play szabályzat megsértése, a túlzott futballistafizetések és a szabálytalan – az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződések miatt az UEFA négy évre eltiltotta a moszkvai csapatot az európai kupákban való szerepléstől. A Dinamónál gazdasági szempontból újratervezték a lehetőségeket, mindenek előtt a fizetéseket, amelyeket jelentősen csökkentettek. Ez viszont nem felelt meg a legjobban fizetett klasszisoknak, akik így most sorra távoznak, vagy éppen távozni készülnek a Dinamótól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik