T. M. 2019.08.16 12:32 Frissítve: 2019.08.17 01:28

Dinamo: az Ajax is bejelentkezett a spanyol tehetségért

Olasz sajtóhírek szerint a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Ajax közel áll ahhoz, hogy átigazolja a Dinamo Zagreb spanyol tehetségét, Dani Olmót.

 

Topklubok versengenek Dani Olmóért (Fotó: Szabó Miklós)

 

Nicolo Schira, a La Gazzetta dello Sport olasz újságírójának bejegyzése szerint a holland klub nagyon közel került ahhoz, hogy nyélbe üsse az üzletet. Az Ajax 22 millió eurót ajánlott Dani Olmóért, ám ha valaki kevesellné az összeget a Ferencváros elleni párharcban is kiemelkedő teljesíményt nyújtó játékosért, a középpályás eladása esetén az Ajaxnak járó összeg 40 százalékát a Dinamo Zagreb kapná meg.

A 21 éves támadó középpályás nemcsak az Ajax, hanem a Bayern München, az Arsenal, valamint a Borussia Dortmund figyelmét is magára irányította a teljesítményével, ám a topklubok helyett a fejlődésének talán a holland klub választása bizonyulna a legjobb döntésnek.

A váltás még valószínűleg várat magára, legalább a Bajnokok Ligája-playoffig, hiszen ha a Dinamo Zagreb feljut a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára, akkor nem biztos, hogy elengedné legjobbját, továbbá Olmo számára is óriási kiugrási lehetőséget biztosítana.

A játékosról írt portrénkat ITT olvashatja el.

Frissítés:
Órákkal később egy holland újságíró, Mike Verweij cáfolta azokat a híreket, melyek szerint az Ajax érdeklődik Dani Olmo iránt.

2019.08.21 17:02:50

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (fotó)

Regionális szuperliga létrehozását vetette fel a pozsonyi klubvezér – exkluzív interjú Ivan Kmotríkkal.

2019.08.20 19:49:39

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai klubok pénztermelésének alapvetően két lehetősége kínálkozik: játékosnevelés és -értékesítés, illetve csiszolatlan gyémántok felfedezése és piacképes állapotba hozása.

2019.08.20 19:45:53

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Duplán magyar vonatkozású az idei szavazás.

2019.08.20 16:47:12

Minden más foci ILKU MIKLÓS

A szurkolók lázba jönnek, ha kedvenc csapatuk sarokrúgást végez el. Pedig egyáltalán nem kellene...