Díjazás: Alaba az osztrákok, Ivanov a bolgárok legjobbja

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.12.20. 11:44
Sorozatban harmadszor a Bayern Münchenben légióskodó David Alabát választották az év labdarúgójának Ausztriában. Bulgáriában Ivan Ivanov, a svájci FC Basel középhátvédje lett a díjazott.

Az osztrák APA hírügynökség szavazásán – amelyen az ottani Bundesliga tíz vezetőedzője vett részt – David Alaba két salzburgi játékost, Kevin Kamplt és Jonatan Sorianót utasított maga mögé. Mind a tíz megkérdezett tréner őt tette az első helyre – erre még soha nem volt példa a voksolás 1984 óta tartó történetében.David Alaba két salzburgi játékost, Kevin Kamplt és Jonatan Sorianót utasított maga mögé. Mind a tíz megkérdezett tréner őt tette az első helyre – erre még soha nem volt példa a voksolás 1984 óta tartó történetében.

A 21 éves, 31-szeres válogatott Alaba idén német bajnokságot és kupát, valamint Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert a Bayern Münchennel.

Bulgáriában a 40-szeres válogatott Ivan Ivanov a sportújságírók szavazásán Ivelin Popovot, az orosz Kubany Krasznodar futballistáját, illetve Szvetoszlav Gyakovot, a Ludogrec játékosát utasította maga mögé. A győztes Trifon Ivanov 1996-os sikere óta az első védő, akit ezzel a díjjal kitüntettek.

A 25 éves Ivanov az elmúlt idényben még a Partizan Beograd tagjaként szerb bajnokságot nyert, ezt követően a nyáron igazolt a svájci bajnokhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik