Dia Euro 2018: egy győzelem, egy vereség az első napon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.22. 22:17
Egy győzelemmel és egy vereséggel rajtolt a magyar válogatott a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságán Pozsonyban. A mieink az első mérkőzésen 2–1-re legyőzték Szlovéniát, majd 5–3-as vereséget szenvedtek Bosznia-Hercegovinától.

Magyarország eredetileg a B-csoportban szerepelt volna, ám a horvátok erősen vitatható kezdeményezésére új sorsolást rendeltek el. Ezután a mieink az A-csoportba kerültek Lengyelország, Macedónia, Szlovénia és Bosznia-Hercegovina mellé. Ez fontos változás, mert az A-csoportban lévőknek elvileg eggyel több meccset kell játszaniuk, tehát a magyar csapat is rosszabbul járt.

Ráadásul így a mieinknek körülbelül 25 óra alatt három meccsen kell pályára lépniük, ami különösen fárasztó. Az első mérkőzés, a szlovének 2–1-es legyőzése után este jött a 2016-ban győztes Bosznia-Hercegovina. Mivel a szlovének ellen a gólszerző Nagy Rolandot és a kapitány Hevesi Tamást is kiállították, ők ketten csak a lelátóról nézhették meg a meccset – ez is komoly hendikep volt. A bosnyákok 5–0-s vezetés után 5–3-ra nyertek a fáradt, de így is tökéletesen helytálló magyar együttes ellen.

Hétfőn a mieink reggel 9-kor Macedóniával játszanak.

DIA EURO 2018, POZSONY
CSOPORTKÖR, A-CSOPORT
1. forduló
Magyarország–Szlovénia 2–1
(2–1)
Magyar gólok: Brondics, Nagy R.
Piros lap: Nagy R.
A csoport másik meccsén: Lengyelország–Macedónia 1–5

2. forduló
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 3–5 (0–4)
Magyar gólok: Jacsmanik 2, Pinczés – büntetőből

További eredmények:

B-csoport
1. forduló

Horvátország–Románia 4–1
Üzbegisztán–Ukrajna 0–3

C-csoport
1. forduló

Szlovákia–Kirgizisztán 10–0
Belgium–Bulgária 2–2

D-csoport
1. forduló

Oroszország–Portugália 3–0
Olaszország–Egyesült Királyság 4–2

A magyar válogatott kerete: Brondics Péter, Földvári Dániel, Gremsperger Márton, Jacsmanik Attila, Kanalas László, Méreg Máté, Nagy Roland, Pápa Sándor, Pinczés Balázs, Tövisháti Tamás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik