Dia Euro 2014: Füreden védené meg címét a válogatott

Vágólapra másolva!
2014.08.28. 12:50
Jövő hétfőtől péntekig Balatonfüred ad otthont a Dia Euro 2014-nek, vagyis a cukorbetegek harmadik futsal Európa-bajnokságának, melyen a magyar válogatott célja a tavalyi győzelem megismétlése.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Hevesi Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – maga is cukorbeteg – elmondta, hogy a tavalyi Eb-győztes csapat némileg átalakult, a tíz
játékos fele újonc.Hevesi Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – maga is cukorbeteg – elmondta, hogy a tavalyi Eb-győztes csapat némileg átalakult, a tíz
játékos fele újonc.

„Az idén erősebb mezőny lép majd pályára, de senkitől sem félünk. Mi vagyunk az esélyesek, minket akarnak majd legyőzni, de képesek leszünk nyerni” – mondta Hevesi Tamás.

Az Eb rendezői fel kívánják hívni a figyelmet arra, hogy aktív sportolással, időben elkezdett kezeléssel, rendszeres vércukor-méréssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek.

A MAGYAR CSAPAT
Tövisháti Tamás (kapus), Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel (csapatkapitány), Nagy Roland, Pinczés Balázs, Purguly Edgár, dr. Rezessy Bálint, Sándor Balázs, Tordai Vince

Dunai Antal, az Újpest olimpiai bajnok labdarúgója a magyar szövetség képviseletében kiemelte, hogy a csapat tagjai akaraterejükkel, sportszeretetükkel példaként állhatnak korosztályuk tagjai előtt.

A mérkőzéseket a Balatonfüredi Szabadidő és Konferencia központban rendezik meg. Az eredeti 16 helyett 14 válogatott szerepel az Eb-n, s az első napon ezeket négy – három- és négycsapatos – csoportba osztják be. A csoportmeccseket hétfőtől szerdáig játsszák le, majd csütörtökön a kieséses szakaszra kerül sor, pénteken pedig a bronzmeccsel és a fináléval zárul a torna, melyre a belépés ingyenes.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, tudatosan törekednek arra, hogy városuk a kultúra mellett a sport városa is legyen, ezért szívesen vállalkoztak a torna megrendezésére.

A résztvevők: Belgium, Bulgária, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Üzbegisztán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik