Dél-Korea: pénzbírságot kapott a guminőket „alkalmazó” klub

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.20. 15:03
null
Így szurkoltak az FC Szöulnak (Fotó: Twitter.com)
Pénzbírság vagy akár pontlevonás is várhat az FC Szöul labdarúgócsapatára, miután a liga fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a klub ellen, mert az próbababák helyett felfújható guminőket is elhelyezett a lelátókon zárt kapus mérkőzésén.

A szexbabák egy részét az együttes mezébe bújtatták, másik részük buzdító üzeneteket tartalmazó táblákat „tartott” a Kvangdzsu elleni bajnokin, hogy ellensúlyozzák az üres széksorok hangulatát. Noha nézők nem lehettek jelen, a televízió közvetítette a találkozót, a szurkolók pedig az eset kapcsán elárasztották bejegyzéseikkel a közösségi médiát.

Helyi sajtóinformációk szerint az FC Szöul legalább öt pontot elveszíthet az incidens miatt, vagy négyezer dollárnak megfelelő bírságot kaphat. A klub hétfőn közleményben cáfolta, hogy felnőtteknek szóló termékeket helyezett volna ki, de elnézést kért a történtekért.

A K Liga eredetileg február végén rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt csak május 8-án indult el, viszont a mérkőzések zárt kapusak.

FRISSÍTÉS 15.00:

A helyi szövetség szerda délután közölte, 74 400 eurós (körülbelül 26 millió forint) büntetést szabott ki az FC Szöulra, amely a pontlevonást elkerülte.

A klub hétfőn elnézést kért a történtekért, a szerdai bírságot pedig „szégyenkezve elfogadta.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik