Dél-Korea: bocsánatot kért a visszavonuló 2002-es vb-hős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.14. 13:53
Csütörtökön emlékezetes beszédben búcsúzott el a játéktól és a közönségtől Li Jung Pjo, a dél-koreai válogatott labdarúgója, aki 2002-ben elődöntőig jutott a nemzeti csapattal a hazai rendezésű világbajnokságon.

A 2002-ben remeklő koreai együttesből a balhátvéd futotta be az egyik legnagyobb nemzetközi karriert, alapember volt a PSV-ben, majd játszott a Tottenham Hotspurben és a Borussia Dortmundban, az elmúlt években pedig előbb a szaúdi al-Hilalban, majd az MLS-résztvevő Vancouver Whitecapsben szerepelt.

A dél-koreai nemzeti csapatban összesen 127-szer léphetett pályára 1999 és 2011 között, ezeken a meccseken ötször talált a kapuba. Nála többször csak Hong Mjung Bo és Li Vun Dzse húzhatta magára a címeres mezt.

A 36 éves futballista a visszavonulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón előre megírt, de érzelmes szavakkal előadott beszédben búcsúzott a rajongóktól. „A karrierem győzelmi örömökkel és vereségek agóniájával volt kikövezve, és most szeretnék búcsút venni. Egyben szeretnék bocsánatot kérni a rengeteg szurkolótól. A válogatott legnagyobb gyengesége a kétezres években a bizonytalankodó védelem volt, és ennek tagja voltam én is. Lehet, hogy nem volt nyilvánvaló, de sokszor miattam veszített a csapat. Ha a teljesítményemet kellene értékelnem, akkor játékosként száz pontból nyolcvanat adnék magamnak, de ha mint a futball szeretetét vizsgálom, akkor százból száz a mérleg” – nyilatkozta a futballista, akit a 2000-es évek közepén Martin Jol az Eredivisie legjobb balhátvédjének nevezett.

Li Jung Pjo október 27-én játszotta utolsó klubmeccsét a Whitecapsben, a dél-koreai szövetség a pénteki, Svájc elleni mérkőzés előtt tart a tiszteletére egy kisebb ünnepséget.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik