nemzetisport.hu 2017.10.06 19:02 Frissítve: 2017.10.06 19:02

Dánia: Peter Schmeichel hamarosan edző lehet

Peter Schmeichel 2003-ban hagyott fel az aktív labdarúgással. A dán válogatott egykori kapusa a visszavonulása óta sokszor foglalkozott a gondolattal, hogy egy nap edzői vagy menedzseri munkát vállal, de ezidáig nem érezte magát készen erre a kihívásra. Azonban nem kell már sokáig várni, amikor leül a kispadra.

 

„Mindig is foglalkoztatott az edzőség” (Fotó: AFP)

 

Hírbe hozták 2013-ban a Carlisle-lal, de akkor sem lett edző. Most írt egy cikket a spillerforeningen.dk oldalra, amelyben kijelentette, hogy kész elkezdeni egy új életet a futballvilágban.

„Mindig is foglalkoztatott az edzőség vagy a menedzserség – írta Schmeichel. – Az utolsó, játékosként aktív éveimben elkezdtem edzői kurzusokra járni. De akkor hirtelen rájöttem, hogy milyen nehéz szakma ez, ha nem vagy elég jó. Vagy nem állsz készen. A Manchester Citynél rengeteg játékost vettek meg sztárként, ám közülük sokan mégsem voltak sztárok. Egyesek saját magukat helyezték előtérbe. Ezt a helyzetet nem kezelték jól a klubnál, ami szükségtelen nézeteltérésekhez vezetett. Megijesztett, ahogy az akkori menedzser, Kevin Keegan kezelte a helyzetet.”

Ezzel együtt Schmeichel már akkor biztos volt benne, hogy egy nap ő is edző lesz. „Csak most, tizennégy évvel később érzem, hogy belevágnék. Most érzem magam emberileg késznek és tapasztaltnak, hogy felelős legyek egy csoport fiatalért, akiknek eltérő a tehetségük, hátterük, nemzetiségük. Boldog vagyok, hogy eddig még csak nem is kóstoltam bele, mert annak számtalan következménye lett volna. Talán majd azt mondják, hogy túl későn kezdtem el, de jelenleg én nem így gondolom.”

Az 53 esztendős Schmeichel, aki televíziós szakkommentátorként is dolgozik, egyelőre nem szolgált konkrétumokkal, hogy mely klubnál vállalna munkát.
 

 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.11 10:12:42

Minden más foci nemzetisport.hu

A klubvilágbajnokság elődöntőjében játszik a Real Madrid.

2017.12.11 10:11:32

Minden más foci nemzetisport.hu

Kezdődik a darts-vb, az első napon máris tábla elé áll Michael van Gerwen.

2017.12.11 10:10:29

Minden más foci nemzetisport.hu

Német, spanyol és francia bajnoki • Falco–Olaj • Phil Taylor a darts-világbajnokságon.

2017.12.11 10:09:32

Minden más foci nemzetisport.hu

Folytatódnak a labdarúgó topligák küzdelmei, a nap rangadóján: Man. City–Tottenham.

2017.12.11 10:08:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Befejeződik a női kézilabda-világbajnokság és az úszók rövid pályás Európa-bajnoksága.