Dánia: a válogatottnál fél évig nem kérnek Bendtnerből

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 18:34
Nicklas Bendtnert, a Juventus dán csatárát hat hónapra eltiltotta a válogatott szerepléstől a Dán Labdarúgó-szövetség (DBU), miután a huszonöt éves játékos a hétvégén ittasan vezetett Koppenhágában.

„A szövetség tiszteletben tartja a futballisták magánélethez való jogát, azonban vannak olyan szabályok, amelyeket egy nemzetét képviselő játékosnak be kell tartania" – indokolja közleményében a dán szövetség a döntést, amellyel hat hónapra eltiltotta Nicklas Bendtnert a válogatottbeli szerepléstől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Bendtnert ittas vezetésért letartóztatták Koppenhágában a hétvégén. A sérüléséből hazájában lábadozó Juve-támadót egy hajnali ellenőrzés során kapták el a rendőrök, miután feltűnt nekik, hogy egy főúton szembe megy a forgalommal.

Bendtnert az Arsenal az idény végéig kölcsönadta a Juventusnak, azonban combsérülése miatt a hórihorgas támadó december óta nem lépett pályára – az orvosok szerint legközelebb áprilisban játszhat.

Bendtner kölcsönadása óta még nem szerzett gólt az olasz csapatban; a dán válogatottban ötvenöt mérkőzésen lépett pályára, és huszonkét alkalommal talált be a kapuba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik