Á. I. 2018.06.25 08:38 Frissítve: 2018.06.25 09:42

DAC: Pintér Attilát és Joan Carrillót is emlegetik

A magyar válogatott szövetségi kapitányának kinevezett Marco Rossi irányítása mellett készül az Európa-liga-selejtezőre a Dunaszerdahely, és továbbra is kérdés, ki lesz az olasz szakember utódja a DAC-nál – röpködnek a nevek.

 

Fantasztikus sikert ért el az elmúlt idényben a dunaszerdahelyi DAC, amely 25 év után ismét a nemzetközi porondon szerepelhet. Jelenleg még Marco Rossi irányítja az edzéseket, akit közben a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának neveztek ki.

Az együttes kiváló szereplé­sében nagy szerepet vállalt Kalmár Zsolt és Vida Kristopher, akik gólokkal és gólpasszokkal járultak hozzá a DAC sikeréhez. A nyári felkészülés első heteiben több változás történt a dunaszerdahelyi alakulatban, Kalmár Zsolt kölcsönjátéka után visszatér Lipcsébe, még kérdéses, hol folytatja a pályafutását. Szintén távozik Mervó Bence, akire nem számítanak a klubnál. Váltás lesz a kispadon, miután Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett.

Az új szakvezető személyéről azonnal megindult a találgatás. A magyar napilap, az Új Szó és a szlovák Sport szerint többnyire négy név került szóba: a Puskás Akadémiától távozó Pintér Attilán kívül a szlovák Norbert Hrncár neve is felvetődött, aki az elmúlt idényben a Rózsahegy csapatát irányította. Szintén esélyes a pozsonyi Slovan korábbi edzője, a szerb Ivan Vukomanovics, továbbá a Videotonnal 2015-ben bajnokságot nyerő spanyol Joan Carrillo.


Az új vezetőedző kinevezéséig Marco Rossi irányítja a DAC-ot, amely július 12-én az Európa-liga első selejtezőkörében lép pályára.

 

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.

2019.11.27 09:37:23

Minden más foci GELEI JÓZSEF

„Az afrikai gyerekek nem is álmodhatnak olyan körülményekről, amilyenek Győrben vagy Kispesten vannak.”