HIRDETÉS
Á. I. 2018.06.25 08:38 Frissítve: 2018.06.25 09:42

DAC: Pintér Attilát és Joan Carrillót is emlegetik

A magyar válogatott szövetségi kapitányának kinevezett Marco Rossi irányítása mellett készül az Európa-liga-selejtezőre a Dunaszerdahely, és továbbra is kérdés, ki lesz az olasz szakember utódja a DAC-nál – röpködnek a nevek.

 

Fantasztikus sikert ért el az elmúlt idényben a dunaszerdahelyi DAC, amely 25 év után ismét a nemzetközi porondon szerepelhet. Jelenleg még Marco Rossi irányítja az edzéseket, akit közben a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának neveztek ki.

Az együttes kiváló szereplé­sében nagy szerepet vállalt Kalmár Zsolt és Vida Kristopher, akik gólokkal és gólpasszokkal járultak hozzá a DAC sikeréhez. A nyári felkészülés első heteiben több változás történt a dunaszerdahelyi alakulatban, Kalmár Zsolt kölcsönjátéka után visszatér Lipcsébe, még kérdéses, hol folytatja a pályafutását. Szintén távozik Mervó Bence, akire nem számítanak a klubnál. Váltás lesz a kispadon, miután Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett.

Az új szakvezető személyéről azonnal megindult a találgatás. A magyar napilap, az Új Szó és a szlovák Sport szerint többnyire négy név került szóba: a Puskás Akadémiától távozó Pintér Attilán kívül a szlovák Norbert Hrncár neve is felvetődött, aki az elmúlt idényben a Rózsahegy csapatát irányította. Szintén esélyes a pozsonyi Slovan korábbi edzője, a szerb Ivan Vukomanovics, továbbá a Videotonnal 2015-ben bajnokságot nyerő spanyol Joan Carrillo.


Az új vezetőedző kinevezéséig Marco Rossi irányítja a DAC-ot, amely július 12-én az Európa-liga első selejtezőkörében lép pályára.

 

2019.02.18 19:41:44

Minden más foci nemzetisport.hu

Magyar és külföldi példák Zlatan Ibrahimovictól Gera Zoltánig.

2019.02.15 19:16:54

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Nem a 2018-as aranylabdásra osztják a szuperhős szerepét a hirdetők, Angliában szappanoperában játszó csúnyácska színésznőhöz hasonlítják.