DAC: Kanta is segített, hogy élőben szurkolhassanak a hátrányos helyzetű gyermekek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.24. 17:57
Egy jótékonysági akció keretében közel 50 hátrányos helyzetű magyarországi gyermek szurkolhat élőben a Dunaszerdahely FC Nitra elleni, várhatóan telt házas szlovák élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésén. A gyűjtésben részt vett többek közt Kanta József és Vida Kristopher is.

 

Aki november 3-án ott lehetett Dunaszerdahelyen a Mol Aréna főlelátójának avatóünnepségén, az biztosan nem felejti el, ahogy a DAC 10 ezer szurkoló előtt győzte le hátrányból fordítva az ősi rivális Slovan Bratislavát a szlovák élvonalban.

Most közel félszáz hátrányos helyzetű gyermeknek is megadatik, hogy hasonló élményben legyen része. A Ticketmania.hu jóvoltából ugyanis 44 fülöpszállási és tabdi gyermek 6 kísérőjével ott lehet Marco Rossi csapatának vasárnapi, Nitra elleni bajnokiján.

A jótékonysági akció rengeteg futballszerető embert megmozgatott: a Szívünk sárga-kék nevű dunaszerdahelyi Facebook-csoport például a DAC bajnokijain szervezett gyűjtést. Az együttes egyik magyar játékosa, Vida Kristopher a cipőjét ajánlotta fel, de elárvereztek még egy autista fiatalember készítette DAC-címert, az MTK-ban futballozó Kanta József mezét, illetve egy ferencvárosi dresszt is. A Magyarországról a Slovan elleni mérkőzésre utazó szurkolók is bőségesen adakoztak.

Olyan sok pénz gyűlt össze, hogy a gyerekek nemcsak ingyen utazhatnak és tekinthetik meg az összecsapást, hanem emellett gyakorlatilag all inclusive ellátásban részesülnek: Dunaszerdahelyen a helyi szurkolók fogadják őket, és viszik ebédelni, de a nap folyamán végig kapnak enni, inni, valamint a találkozó után egy kis extra meglepetésben is lesz részük.

Nem mintha a meccsélmény maga nem lenne elég: a hírek szerint ugyanis ismét telt ház várható a Mol Arénában (már csupán alig 300 jegy vár gazdára) két olyan csapat mérkőzésén, melyet mindössze két pont választ el egymástól a tabellán – a DAC a második, a nyitraiak a hatodik helyen várják a fordulót.

A szervezők párhuzamosan egy másik jótékonysági akcióba is belefogtak: március 4-én nem kisebb rangadóra, mint a milánói derbire, a Milan–Inter olasz bajnokira is szeretnének kivinni hátrányos helyzetű gyermekeket. Ehhez meg is kezdték a gyűjtést: egy, a játékosok aláírásával ellátott Milan-mezt ajánlottak fel licitre.

A DAC–Nitra találkozót vasárnap délután 2 órától rendezik Dunaszerdahelyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik