DAC: Én vagyok a csúnya gólok szerzője – Hahn János

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.12.05. 10:13
null
Hahn János, a „csúnya” gólok szerzője (Fotó: dac1904.sk)
Három meccs, három győzelem. Joao Janeiro vezetésével továbbra is százszázalékos a DAC, sőt a csallóközi csapat 270 perc alatt még gólt sem szerezett. A szombati Pohronie elleni sikerhez (2–0) a magyar válogatott Hahn János egy góllal járult hozzá.

 

A26 éves támadó egy hazaadást csípett el, és gurított avendégek kapujába. Úgy, mint az előző dunaszerdahelyi góljainál, ismét aszemfülességének, gyorsaságának, remek érzésének köszönhette atalálatot.

„Séfi (Schäfer András) azt szokta mondani, hogy én vagyok a csúnya gólok szerzője. Igazából nekem mindegy, bármilyen gólnak örülök. Meg alegfontosabb, hogy nyertünk – mondta jókedvűen aNemzeti Sportnak Hahn János, akinek a lábában volt minimum még egy gól. – A helyzetnél higgadtabbnak kellett volna maradnom, ahosszúba kellett volna irányítanom alabdát. De hát, ilyen acsatársor. Egy bemegy, egy kimarad.”

Szombaton győzött aDAC, de maguk ajátékosok is érezték, hogy nem alegjobbjukat mutatták.

„Az elsődleges az volt, hogy begyűjtsük ahárom pontot. Sikerült, sőt akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Tudjuk, hogy a játék még nem az igazi. Még meg kell szokni az új edző elképzeléseit, próbájuk ezt megvalósítani, Sok az egyéni hiba acsapatban és én is hibázok. Többet kell birtokolnunk alabdát, több labdát kell megtartanunk, illetve előre még gyorsabban kell játszanunk. De nem szabad panaszkodnunk. Fontos, hogy egyben van acsapat. Ezt az is mutatja, hogy az elmúlt három meccsen nem kaptunk gólt. Ebből lehet építkezni. Elkaptuk a jó fonalat. Ha még jön hozzá játék is, akkor innen csak felfelé tudunk menni. Jó úton vagyunk”– tette hozzá amagyar támadó, aki asárga-kék mezben három gólnál és két asszisztnál jár.

Jövő hét vasárnap jön apresztízsmeccs, atoronymagasan vezető pozsonyi Slovan otthonába látogat aDAC.

„Ha ezt így folytatjuk, a középpályán és elöl is több labdát meg tudunk játszani, pontosabbak, racionálisabbak leszünk, akkor lesz keresnivalónk aSlovan ellen is. Pozsonyba három pontért megyünk.” – zárta gondolatait Hahn.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ
DAC–FK Pohronie 2–0

Dunaszerdahely, Mol Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Dusan Sedlák
DAC: Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Balic (Nebyla, 86.), Dimun – Andzouana (Ciganiks, a szünetben), Veselovsky (Schäfer, 59.), Moumou (Sharani, a szünetben) – Hahn (Krsztovics, 84.). Vezetőedző: Joao Janeiro
POHRONIE:
Slancík – Strba, Paluszek (Cmovs, 68.), Záhumensky – Adamec, Lásik (Smatlák, 84.), Scislak (Malle, 59.), Blahút, Badolo (Nguer, 84.) – Lacny, Mazan. Vezetőedző: Pablo Villar
Gólszerző: Balic (32.), Hahn (35.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik