nemzetisport.hu 2017.11.05 19:12 Frissítve: 2017.11.05 20:11

DAC: Dunaszerdahely olyan lesz, mint Kispest – Rossi

Marco Rossi, a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC vezetőedzője a Slovan Bratislava ellen 2–1-re megnyert rangadó után az NSO Tv-nek úgy nyilatkozott, nem gondolja, hogy hosszú távon maradna a csapat trénere. Az olasz szakember a hivatalos Facebook-oldalán tiszta vizet öntött a pohárba, és leírta, biztos benne, hogy Dunaszerdahelyhez idővel ugyanannyi szép emlék köti majd, mint Kispesthez.

 

„Sziasztok, Barátaim!

Csak szeretnék néhány szót szólni hozzátok, és tisztázni dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést hoztam idén, amikor ezt a nagyszerű klubot választottam, olyan emberekkel az élén, mint Világi Oszkár és Jan Van Daele. Nekik és segítőiknek hála ez a csapat, ez a klub tovább növekszik, fejlődik majd. Mindennek a legmeggyőzőbb bizonyítéka a stadion – ez a csodás gyöngyszem – és az akadémia. Szeretném leszögezni, a DAC-szurkolók egyedülállóak Szlovákiában, mind létszámuk, mind pedig a csapat támogatása tekintetében. Ezt mindenki tudja, természetesen én is.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy itt maradok. Néhány hónapja azt gondoltam azonban, hogy nem érzem azt a támogatást a szurkolók részéről, amit Kispesten tapasztaltam. Tudom, hogy ez így természetes volt, hiszen hosszú éveket töltöttem a Honvéd kispadján, itt pedig még csak rövid ideje dolgozom, szóval igen, türelmesnek kell lennem. Ki kell várnom… Ez is a munkám része. Képzett, szaktudással rendelkező ember lévén tisztában vagyok vele, hogy minden hely, helyzet más és más, de az ember szívében mégiscsak a kellemes pillanatok maradnak meg a leginkább, és az átélt pozitív emóciók. Kispest ilyen volt nekem. Dunaszerdahely pedig – tudom –, ilyen lesz. Már érzem.

Amikor eljöttem ide, valaki nagyon nem örült az én érkezésemnek, és próbált meggyőzni arról, hogy nem hoztam jó döntést. Ma már az ilyesmi nem érdekel, nem foglalkozom vele, mert tudom, sok ember van, aki támogat, mellettem áll, és én azokért fogok a jövőben harcolni, akik hisznek bennünk, a munkánkban. Mindenütt vannak gyűlölködők, tudom jól, de most szeretném, ha ez a helyzet megváltozna itt, és Ti is teljes odaadással támogatnátok ezt a csapatot. Mert egy család vagyunk. Egy család a boldog pillanatokban, de családnak kell lennünk a csalódásokban, kudarcokban is. Szóval gyerünk előre!

Hajrá, DAC!” – írta Rossi a Facebookon.

MARCO ROSSI MECCS UTÁNI NYILATKOZATA AZ NSO TV-NEK

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.