Csíkszereda: különleges intézkedések, világításavató remivel

Vágólapra másolva!
2019.09.27. 20:16
null
Nem bírtak egymással a csapatok (Fotó: László F. Csaba)
Ritkán tekint meg testületileg egy másodosztályú mérkőzést a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) teljes vezérkara, ám péntek délután Razvan Burleanu elnökkel az élen ellátogatott Csíkszeredába az FK és a kolozsvári Universitatea összecsapására. Az apropó a székelyföldi stadion világítórendszerének átadása volt, a szalag átvágásánál Burleanu mellett Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester és Erdélyi Rudolf-Zalán, a Bethlen Gábor Alap igazgatója segédkezett Szondy Zoltánnak, az FK elnökének.

 

A hírhedten balhés és magyarellenes kolozsvári ultrák miatt az FK különleges biztonsági intézkedésékkel várta a találkozót, többek között az online jegyértékesítést is felfüggesztették erre a találkozóra. A mintegy 50 vendégszurkoló azonban jókora késéssel, a 18. percben érkezett meg a stadionba, ám egyből a magyarokat és a FRF-t kezdte el szidalmazni. A csíki Lokálpatrióták később válaszul az U városi riválisát, a bajnok CFR-t éltették.

Tehették, mert az első fél órában az élénk iram ellenére igazi gólhelyzet nem nagyon akadt, csak az U portugál légiósa, Rafael Miranda tudott elszakadni a védőktől, de 11 méterről nem találta el a kaput. Az első félidő utolsó harmadában viszont már a kapusoknak is bőven volt dolguk, a kolozsvári Cosmin Dur-Bozoanca négy bravúrral mentette meg csapatát a góltól, Eder González és Casiadi-Bakó Soma átlövéseit, majd Bajkó Barna közeli lövését és fejesét is védve. A hazai oldalon Bordás Dániel hárította látványosan Gavra jobb felső sarokra tartó fejesét.

Szünet után a hazai csapat beszorult a saját tizenhatosára, Bordás védései és Csonka Bonifác blokkjai állították csak meg az U rohamait. A félidő közepén azonban ismét az FK vette át a kezdeményezést, Magyari Szilárd hét percen belül háromszor is helyzetbe került. Az elsőnél centikkel mellé lőtt, a harmadiknál a kapusba, a másodikat viszont kihasználta: 11 méterről a léc alá vágta a labdát. A vezetésnek viszont alig több mint tíz percig örülhettek csak a székelyek, mert a jobbról beívelt szabadrúgás után Artur Craciun az ötös sarkáról a hosszú sarokba fejelte a labdát. A végjátékra mindkét oldalon elfogyott az erő és a koncentráció, így a győztes gólra egyik csapatnak sem volt esélye.

ROMÁNIA
LIGA 2, 9. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Universitatea Cluj 1–1
(Magyari 65., ill. Craciun 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik