Copa Sudamericana: ecuadori kiscsapat hatalmas diadala

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.11.10. 01:05
null
Az első ecuadori gólt fejelő Fernando León (balra) köszönti a másodikat lövő Jhon Sánchezt (Fotó: AFP)
Az ecuadori Independiente del Valle nyerte meg a második számú dél-amerikai klubfutballtorna, a Copa Sudamericana 2019-es kiírását, miután a szombat esti asuncióni döntőben 3–1-re legyőzte az argentin Colón Santa Fét.

A 24 csapatos argentin bajnokság 20. helyén álló Colónt helyi sajtóhírek szerint mintegy 40 000 szurkolója kísérte el Paraguayba, de hiába a példátlan mozgósítás és a lelkes biztatás, az Independiente szerezte meg a vezetést Fernando León fejesével (1–0).

A játéktéren már akkor is sok helyen állt a víz, és a játékvezető, a brazil Raphael Claus hamarosan félbe is szakította a játékot. A felhőszakadás csillapultával, harminc perc elteltével visszatértek a csapatok, és Jhon Sánchez még az első félidőben növelte az előnyt (2–0).

A szünet után a Colón előtt gyorsan adódott szépítési lehetőség, csakhogy Jorge Pinos kivédte Luis Rodríguez büntetőjét. A hátrányt végül csak a 88. percben sikerült megfelezni Emanuel Olivera jóvoltából (2–1), ám a végjáték kétségbeesett argentin rohamai már nem hoztak gólt – és egy ellencsapásból Cristián Dájome biztossá tette az ecuadori diadalt (3–1).

A GÓLOK

A legutóbbi ecuadori bajnokság ötödik helyén végző Independiente del Valle – amelynek eddig a hazai bajnoki ezüstérem (2013) és a Libertadores-kupában elért második helyezés (2016) volt a legjobb eredménye – fennállása eddigi legnagyobb diadalát aratta, és a Copa Sudamericana történetének második ecuadori győztese lett az LDU Quito (2009) után.

COPA SUDAMERICANA
DÖNTŐ
INDEPENDIENTE DEL VALLE (ECUADORI)–COLÓN (ARGENTIN) 3–1 (2–0)
Asunción (Paraguay)
Gólszerző:
F. León (25.), J. Sánchez (42.), Dájome (96.), ill. E. Olivera (89.)

A győztesek (Fotó: AFP)
A győztesek (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik