Copa América: Mexikó Uruguayjal, Argentína Chilével egy csoportban

Vágólapra másolva!
2016.02.22. 08:22
null
A sorsolásnak megadták a kellő körítést az amerikaiak
Kisorsolták a 2016-os, centenáriumi Copa América csoportbeosztását. Az Egyesült Államokban megrendezendő torna sajátossága, hogy a tíz dél-amerikai résztvevő a CONCACAF-térség hat válogatottjával egészül ki.

 

A csoportkört követően az első és a második helyen végzők jutnak tovább. A negyeddöntőben az A- és a B-, valamint a C- és a D-csoport továbbjutói játszanak egymással keresztbe.

Az első Copa Américát 1916-ban, Argentínában négy válogatott részvételével rendezték meg. Körmeccseket követően Uruguay veretlenül végzett az első helyen, a házigazda argentinok sem kaptak ki, mégis egy ponttal kevesebbet szerezve lettek másodikak. Brazília nyeretlenül jutott két ponthoz, ami a harmadik helyhez volt elég, a negyedik Chile sem zárt pont nélkül.

A New York-i Hammerstein Ballroomban megrendezett ceremónián a házigazdák alaposan kitettek magukért: nem volt hiány a show-ból és a díszvendégekből sem, a résztvevők bőséges ízelítőt kaptak abból, hogy mi vár rájuk júniusban. Az Eb-vel párhuzamosan futó tornának szüksége is van a minél nagyobb körítésre.

COPA AMÉRICA CENTENARIO
A-CSOPORT

Egyesült Államok, Kolumbia, Costa Rica, Paraguay
B-CSOPORT
Brazília, Ecuador, Haiti, Peru
C-CSOPORT
Mexikó, Uruguay, Jamaica, Venezuela
D-CSOPORT
Argentína, Chile, Panama, Bolívia
Csoportkör: június 3–14.
Negyeddöntő: június 16–18.
Elődöntő: június 21–22.
A 3. helyért: június 25.
Döntő: június 26.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik