Chile: a pályára rohanó szurkolók molinóval üzentek, majd szétrúgták a VAR-t – videó

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.02. 20:46
null
Fotó: lacuarta.com
Bár az ünnepek táján csillapodni látszottak, januárban újra fellángoltak a kormányellenes tüntetések Chilében. Az országban az ősz végén a metrójegyek áremelése után tört ki közfelháborodás, s a rendszeres megmozdulások odáig fajultak, hogy a helyi rendőrség már több mint 7000 embert vitt el az utcákról, az összecsapásokban elhunytak száma húsz felett jár. Köztük van a hét elején elhunyt Jorge Mora, a Colo-Colo egyik drukkere is, akit egy rendőrautó gázolt el. Erre válaszul kezdtek akcióba a futballszurkolók. 

A szurkolók ezt követően intéztek felszólítást az élvonalbeli labdarúgókhoz. A Coquimbo Unido és az Audax Italiano összecsapása 17 perc után szakadt félbe, a beszámolók és a videók tanúsága szerint a pályára rohanó tüntetők „Az utcák vérben, a stadionok futball nélkül” feliratú molinót feszítették ki.

A játékosokat időben leterelték a pályáról, a tévékamerák és a VAR-rendszer azonban nem úszta meg sértetlenül a történteket.

Fotó: lacuarta.com
Fotó: lacuarta.com

A dél-amerikai országban októberben kezdődtek a spontán zavargások a növekvő árak, a privatizációs visszaélések és a növekvő vagyoni különbségek miatt. A rendőrség erőszakosan lépett fel, ami miatt a tiltakozás még nagyobb méreteket öltött – összegezte a történéseket korábban az Euronews.

A tiltakozások hatására a chilei elnök még októberben leváltotta belügyminiszterét, és belement abba, hogy áprilisban népszavazást rendezzenek az alkotmány módosításáról. Január elején azonban újra fellángoltak a demonstrációk, az év eleji egyetemi vizsgákat zavarták meg a tiltakozók.

A hétvégi fordulóban a Curicó Unido és az Club Universidad de Chile összecsapását is félbe kellett szakítani. Az akcióknak volt közvetlen előzménye is: a drukkerek azután szólították fel az élvonalbeli csapatokat és azok játékosait, tagadják meg a játékot, hogy a hét elején egy Colo-Colo-drukker, Jorge Mora életét vesztette – írja a lacuarta.com.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik