Chapé: a Real korábbi játékosa csatlakozik a klubhoz – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.01. 14:09
null
Zé Roberto vasárnap még ünnepelt a Chapecoense elleni találkozó után (Fotó: AFP)
A Hamburger Abendblatt információi szerint Zé Roberto a következő szezonban a Chapecoense futballistája lesz, és fizetést sem kér a klubtól.

A 42 éves labdarúgó korábban játszott a Real Madridban és a Bayern Münchenben is. A Palmeirassal a múlt hétvégén nyerte meg a bajnokságot, miután pont a Chapecoensét győzték le 1–0-ra a „pálmafások”.

A veterán brazil klasszis élete első brazil országos bajnoki címét szerezte Brazíliában. „Történelmet írtunk, és ez új éra kezdete a klub életében” – mondta a mérkőzés után Zé Roberto a zsúfolásig tömött Allianz Parquéban, majd hozzátette, még nem jött el az idő a visszavonulásra.

A brazil élvonalbeli bajnokságból egy forduló van még hátra, a szövetség elnöke pedig arra kérte a Chapét, mindenképp játsszák le az utolsó bajnokit, hogy méltóan búcsúztathassák el az áldozatokat. A Chapecoense még nem döntött arról, kiáll-e a december 11-i, Atlético Mineiro elleni hazai találkozón. A Mineiro viszont jelezte, emberségből törölni kellene a mérkőzést a történtek után.

Mint ismert, hétfőről keddre virradó éjjel lezuhant a Chapecoensét szállító repülőgép Kolumbiában. A 71 halálos áldozatot követelő tragédiában a brazil élvonalbeli együttes 19 játékosa vesztette életét, további három pedig súlyosan megsérült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik