CFR: egycsapatnyi játékos távozhat, Vass kezdene a Steaua ellen

Vágólapra másolva!
2013.04.25. 15:51
A gyenge idei szereplés miatt egycsapatnyi labdarúgó távozhat a CFR Clujtól. Pászkány Árpád tulajdonos csütörtöki bejelentése szerint személyi következményei lesznek a klub rossz teljesítményének.

Weldon, Sasa Bjelanovic, Nicolas Godemeche és Cristian Panin lejáró szerződését nem hosszabbítják meg, míg Mihai Minca, Vasile Maftei, Pedro Celestino, Gabi Muresan átadólistára kerülhet, Dominique Kivuvu már távozott, Nwankwo Obiora pedig visszatér Olaszországba. Pantelisz Kapetanosz megfelelő ajánlat esetén szintén továbbállhat, míg John Hora jövője egyelőre bizonytalan.

Magyar szempontból érdekesebb hír, hogy a közelmúltban újra játszott Vass Ádám, aki még tavaly augusztusban szenvedett lábközépcsonttörést, megműtötték, az ősz végén visszatért, ám a téli alapozás során ismét elmozdultak a csontok, másodszor is meg kellett operálni. A kálvária múlt hét vasárnap ért véget, a játékos a Gloria Bistrita ellen 5–0-ra megnyert találkozón 3–0-s vezetésnél, a 70. percben beállt.

„Nem is sikerülhetett volna jobban a visszatérés – értékelt a 11-szeres válogatott futballista. – Jól játszottunk, nyertünk, és bár csak húsz percet voltam pályán, pozitív visszajelzéseket kaptam. A hosszú szünet nem múlt el nyomtalanul, erőnlétileg nyilván nem vagyok még a topon, mégis úgy érzem, a vasárnapi, Steaua elleni rangadón már kezdőként is megállnám a helyem. Persze tudom, fontos a fokozatosság, így nem leszek elkeseredve, ha ismét csak csereként kapok bizalmat."

A bukarestiek elleni mérkőzés nem is olyan régen még a bajnoki aranyérem kérdésében is döntő lett volna, a jelenlegi állás szerint azonban a nyolcadik helyen álló kolozsváriaknak nincs esélyük a náluk 25 ponttal előrébb lévő listavezető befogására. Éppen ezért különös jelentőséget kapott a CFR számára az Európa-liga-indulást garantáló Román Kupa, amelynek elődöntőjében az Astra Giurgiu a csapat ellenfele (a hazai mérkőzés 0–0-ra végződött, az idegenbeli visszavágót május 22-én rendezik).

„Való igaz, a téli szünet utáni, gyengén sikerült időszak miatt a bajnokságban tetemes a hátrányunk, így a kupa a legfontosabb – mondta az immár két és fél hete teljes értékű munkát végző Vass, akinek edzője a másfél héttel ezelőtti váltás után már nem a portugál Paulo Sergio, hanem a román Eugen Trica. – Hogy milyenek az első benyomásaim róla? Fiatal, de szakmailag felkészült trénernek tűnik, kedvező volt a fogadtatása."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik