CFR: A játékosokkal nem lehet szórakozni - Miriuta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.24. 07:51
null
Miriuta Vasilének még mindig tartozik a CFR (Fotó: stiridesport.ro)
Miriuta Vasilét november végén nevezték ki vezetőedzőnek a Győri ETO-nál, miután távozott az anyagi gondokkal küzdő romániai CFR-től. A nagyon nehéz helyzetbe kerülő kolozsvári klub azóta is tartozik a szakembernek, és nem csak neki…

 

A stiridesport.ro több cikkében is foglalkozik a kolozsvári CFR-nél kialakult pénzügyi válsággal. Az egyik írásban azt fejtegeti az internetes oldal, hogy a CFR-t és az Astrát a tartozásaik miatt 150, illetve 100 ezer euróra már megbüntette az európai szövetség (UEFA). Az UEFA vizsgálata szerint előbbi klub 2 millió 597 ezer eurós, utóbbi 1 millió 466 ezer eurós adósságot halmozott fel.

Emiatt az UEFA kizárhatja a két klubot az európai kupasorozatokból, a kizárás egy szezonra szólna, és akkor lépne életbe, ha a következő három év valamelyikében kupaindulást érő helyen végeznek a csapatok. Ez a forgatókönyv akkor valósul meg, ha a vezetők 2015. január 31-ig nem tudják igazolni, hogy a 2014. szeptember 30-ig lejárt követeléseket rendezni tudták. A CFR 17 forduló után a 2., az Astra a 4. helyen áll a román élvonalban.

A stiridesport.ro ehhez a témához kapcsolódva egy másik cikkében a prosport.ro-nak nyilatkozó győri vezetőedzőt, Miriuta Vasilét idézi, aki a kolozsvári helyzetről, illetve arról az összegről is beszélt, amivel neki tartoznak.

„Szörnyen sajnálom, hogy így alakult. Nagyon nehéz helyzet, főleg a játékosoknak. Remélem, hogy megoldódik, Isten csodát tesz – fogalmazott a szakember, aki novemberben távozott a CFR-től. – Én kaptam egy papírt a klubtól, hogy március 31-ig törlesztik az elmaradt fizetésemet. Remélem, három hónap alatt rendeződik az ügy.”

„Nem lehet szórakozni a játékosokkal, ilyen a világon nincs. Vannak törvények, tenni kell valamit. Akinek nincs pénze, az ne induljon a bajnokságban” – tette hozzá Miriuta kicsit már indulatosabban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik