Celtic: Bogdánéktól távoznia kellett, a bajnok trénere lett

2019.02.27. 14:02
null
Neil Lennon (balra) és segítője, John Kennedy (Fotó: Celtic Twitter)
Szerdán megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Neil Lennon, a Celtic új menedzsere. Mint beszámoltunk róla, elődje, Brendan Rodgers az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Leicester City menedzsere lett.

 

Bemutatni valójában nem kellett a kedd este kinevezett Neil Lennont, hiszen játékosként (2000–2007) öt, menedzserként (2010–2014) pedig három bajnoki címet szerzett a glasgow-i zöld-fehérekkel.

„Nagyon hálás vagyok, hogy újra itt lehetek – fogalmazott Neil Lennon, akinek nem volt oka gondolkodni a felkínált álláslehetőségen. – Álmodtam a visszatérésről, reménykedtem benne, de korábban történt meg, mint ahogyan számoltam vele. Nem szeretném, ha Brendanhez hasonlítanának, bár tudom, sokan így tesznek majd. Mi tagadás, a léc nagyon magasan van.”

A heves vérmérsékletéről is ismert Lennon a szezont Bogdán Ádám csapata, a szintén skót élvonalbeli Hibernian kispadján kezdte, ám egy belső konfliktus nyomán január végén távozott.

„Szerintem mostanában jól viselkedtem, nem voltak vitáim a játékvezetőkkel és az asszisztensekkel, legalábbis a fegyelmi bizottság elé egyszer sem idéztek. Pályám elején ki akartam fordítani négy sarkából a világot, de mára lehiggadtam valamelyest. A tapasztalat éretté teszi az embert. Igyekszem majd fegyelmezni magam” – ígérte Lennon, akinek megbízatása az idény végéig szól.

A Celtic megnyerte a legutóbbi hét skót bajnokságot, és most is vezeti a tabellát, előnye nyolcpontnyi a második helyezett Rangers előtt.

A Celtic szombaton kupanegyeddöntőt játszik – éppen Lennon korábbi együttese, a Hibernian vendégeként.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek