Carlo Ancelotti: Imádom minden játékosomat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.27. 09:56
null
Cristiano Ronaldo az utóbbi időben (is) nagyon jóban van a labdával, szórja a gólokat (Fotó: Reuters)
Ha hétvége, akkor bajnoki csatározások az öreg kontinens labdarúgópályáin. A topligákban három helyi derbire kerül sor a mai nap: Angliában Észak-London és Liverpool első osztályú csapatai meccselnek egymással, míg Németországban a Ruhr-vidék két legnagyobb klubja néz szembe. De pályára lép hazájában a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus is. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

Barcelona? Real Madrid? Atlético Madrid? Nem, nem, és nem. Valencia! Öt forduló elteltével – egyelőre(?) – utóbbi gárda vezeti a spanyol pontvadászatot, a Barca (rosszabb gólkülönbséggel) második, az Atlético ötödik, míg a Real hatodik. Csakhogy.

A „királyiak" egymást követő két bajnoki vereségük után olyannyira megemberelték magukat, hogy a Baselt és az Elchét is mindjárt 5–1-re páholták el, a La Corunával pedig a két kiütés között egyszerűen felmosták a padlót – 8–2 vendégként. A tizennyolc találatból Cristiano Ronaldo egymaga nyolcat vállalt, vezérletével sziporkázik a Madrid.

Elöl eddig is jól mentek a dolgok a blancóknál, és talán hamarosan leghátul is jól fognak menni.

„Még mindig nem tudom, mert még van hátra edzésünk, hogy eldöntsem – válaszolt Carlo Ancelotti, a Real edzője a csapata kapuskeringőjét firtató kérdésre, arra, hogy a villarreali meccsen visszakerül-e a kezdőbe a hét közben „padozó" Iker Casillas. – Csak azt mondhatom, nem hiszek abban, hogy az egyik kapus játszik otthon, a másik idegenben. Imádom minden játékosomat. Ha Iker kap lehetőséget, az csak azért lesz, mert úgy gondolom, hogy ő a legjobb. Nem tudom, hogy ő és Keylor Navas egy asztalnál vacsorázik-e, de jó munkakapcsolat van köztük."

A Barcelona otthon, a Granada ellen őrizné meg veretlenségét és kapuját a góltól szombaton, míg az Atlético – ugyancsak ma – a Sevilla hazai két vállra fektetésével nyomulna fel a dobogóra.

NÉMETORSZÁG

A hét közben helyreállt a rend a Bundesligában, a Bayern ugyanis kiütéses győzelmet (4–0) aratott a Paderborn felett – ez volt az újonc történetének első Bundesliga-veresége –, és a Hoffenheim (1. forduló), a Leverkusen (1., 2. és 3. forduló), valamint a meglepetés-listavezető paderborni legénység (4.) után, ebben az idényben először az „őt illető helyre", a tabella élére navigálta magát.

Pep Guardiola társulata a hatodik körben Kölnbe látogat, vagyis újfent egy feljutóval kell megküzdenie, de ezúttal nem hazai pályán. A bajoroknál csak a szokásosnak mondható ötös – Holger Badstuber, Javi Martínez, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger és Thiago Alcantara – nem hadra fogható, a többi játékos viszont igen, és a katalán mester minden valószínűség szerint a keddi négyest összehozó Robben, Th. Müller, Götze – Lewandowski támadószekciónak szavaz ismét bizalmat.

Schalke–Borussia Dortmund. A BVB már két vereséget elszenvedve csak a nyolcadik, aktuális ellenfele pedig szintén két vereséggel mindössze a tizenharmadik a táblázaton. Ma délutáni randevújuk hogyan lesz mégis rangadó vagy legalábbis kiemelt jelentőségű? Úgy, hogy ez az első számú Ruhr-vidéki derbi, vagy ahogyan ők hívják: a Revierderby. Az 1925 óta létező párharc 167. felvonása következik szombaton, de csupán a 85. a Bundesligában. A gelsenkircheniek, ha nyernek, 30–30-ra egyenlíthetnek a győzelmek tekintetében.

Jó hír a fekete-sárgák rajongói számára, hogy a sérüléséből felépülő Mats Hummels – a szezonban először – ott lehet Jürgen Klopp kezdő tizenegyében.

Ami a liga két magyar labdarúgóját illeti: a forduló péntek esti meccsén Szalai Ádám a 67. percben állt be a Mainzban vizitáló Hoffenheimbe, és nem tudott betalálni volt klubjának (0–0), míg Stieber Zoltán holnap léphet pályára az Eintracht Frankfurtot fogadó sereghajtó Hamburgban.

OLASZORSZÁG

A hagyományoknak megfelelően két szombati meccsel rajtol az aktuális (5.) hétvégi forduló a Serie A-ban. Kora este a Roma a Veronát látja vendégül, 20.45-től pedig az Atalanta–Juventus mérkőzés szerepel a programban. Még a „zebrák" és a „farkasok" is hibátlanok a bajnokságban, előbbiek gólkülönbsége 7–0, utóbbiaké 7–1.

„Nehéz találkozóra számítok, Bergamóban ugyanis egyik csapat számára sem könnyű nyerni. A legerősebb kezdővel állunk fel. Pogba és Tévez visszatér, Llorente pedig továbbra is jól teljesít, még ha nem is szerez gólt. De ha Álvaro Morata is játszhatna, magabiztosabb lennék" – többek között ezt mondta Massimiliano Allegri, a Juve mestere a pénteki sajtótájékoztatón.

ANGLIA

Valamennyi nagyágyú ma lép pályára a Premier League-ben, ahol az észak-londoni derbi (Arsenal–Tottenham) mellett Mersey-parti városi rangadót (Liverpool–Everton) is rendeznek a hatodik fordulóban.

A két manchesteri alakulat közül a hatodik City a tizedik Hullnál vendégeskedik, a 12. United pedig a nyolcadik West Hamet fogadja.

A hétvége valós rangadóján az eddig 13 pontot gyűjtő éllovas Chelsea a tőle hárompontos távolságban lévő harmadik Aston Villát fogadja, amely még hibátlan és gólt sem kapott idegenben a szezonban.

TOPLIGÁK, A SZOMBATI PROGRAM

ANGOL PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ

13.45:
Liverpool–Everton (Tv: DIGI Sport 1)

16.00:
Chelsea–Aston Villa (Tv: DIGI Sport 1)

16.00: Crystal Palace–Leicester
16.00: Hull City–Manchester City
16.00: Manchester United–West Ham
16.00: Southampton–QPR
16.00: Sunderland–Swansea
18.30: Arsenal–Tottenham (Tv: DIGI Sport 1)

NÉMET BUNDESLIGA
6. FORDULÓ

15.30:
1. FC Köln–Bayern München

15.30:
Freiburg–Leverkusen

15.30: Paderborn–Mönchengladbach
15.30: Schalke–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport 2)
15.30: VfB Stuttgart–Hannover
18.30: Wolfsburg–Werder Bremen (Tv: Eurosport 2)

OLASZ SERIE A
5. FORDULÓ
18.00: Roma–Verona (Tv: DIGI Sport 2)

20.45: Atalanta–Juventus (Tv: DIGI Sport 1)

SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN
6. FORDULÓ
16.00: Villarreal–Real Madrid (Tv: Sport2)

18.00: Barcelona–Granada (Tv: Sport2)
20.00: Atlético Madrid–Sevilla (Tv: Sport2)
22.00: Athletic Bilbao–Eibar (Tv: Sport2)
22.00: Levante–Rayo Vallecano

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik