C. Ronaldo a hajrában egyenlített a hollandok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 23:30
null
Cristiano Ronaldo, a labda és Martins Indi párharca (Fotó: Action Images)
A magyarokkal egy világbajnoki selejtezőcsoportban lévő holland labdarúgó-válogatott Kevin Strootman találatával sokáig vezetett felkészülési mérkőzésen idegenben Portugália ellen, de a találkozó vége előtt nem sokkal Cristiano Ronaldo egyenlíteni tudott.


Hollandia – a magyar labdarúgó-válogatott egyik „csoporttársa" világbajnoki selejtezőcsoportunkban – Portugália legjobbjaival találkozott a felkészülési mérkőzések dömpingjében. Igencsak ellentétes vb-selejtezős előélettel vágtak neki a felek a találkozónak, hiszen a vendég hollandok hozzák a maguk szokásos káprázatos kvalifikációs mutatóját, szinte biztos résztvevői a brazíliai tornának, míg Cristiano Ronaldóék messze állnak csúcsformájuktól, bár vezetik csoportjukat az oroszok és az izraeliek előtt, előbbi riválisuk kettővel, utóbbi eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.

A hazaiaknál újra meghívót kapott eltiltása leteltével Pepe, Raul Meireles viszont maródi, Hugo Almeida pedig nem kapott meghívót – akár csak a másik csapatból Wesley Sneijder, aki helyett Robin van Persie viselhette a csapatkapitányi karszalagot. Az oranjéből Sneijderen kívül Maarten Stekelenburg és John Heitinga is hiányzott a korábbi alapemberek közül, Siem de Jong és Ricky van Wolfswinkel a keretszűkítés áldozata lett, és egy sérült itt is akadt: Tim Krul.

Igencsak érdekesre sikeredett a két válogatott két legutóbbi találkozója: a 2006-os, a németországi vébén lapesőt és portugál győzelmet jelentett, a 2012-es, az Európa-bajnokságon szintén portugál sikert, no és a hollandok teljes csődjét, csoportkörből való kiesését. A 2013-as összecsapást a vendéglátók kezdték jobban, C. Ronaldo már a harmadik percben gólt fejelhetett volna (Louis van Gaal egy érdekes döntéssel az újon Paul Verhaeghhel vigyáztatott rá), majd egyre jobban belelendültek a hollandok, többet birtokolták a labdát, az első negyedóra után Kevin Strootman pedig egy jól eltalált 16 méteres lövéssel bevette Beto kapuját. A középpályás ezzel válogatottja első gólszerző AS Roma-játékosa lett! 0–1!

A félidő vége előtt, majd az újrakezdés után nem sokkal helyzetbe kerültek a hazaiak, és sor került a borítékolható Pepe, Arjen Robben konfliktusra is, de megúszta a védő lap nélkül az odasózást. A pihenő a portugáloknak tett jobbat, egyre-másra érkeztek a holland kapu elé a veszélyes beadások, de mindig akadt egy-egy közbenyúló láb. Különösen a szünetben beállt Ricardo van Rhijn volt elemében, de Michel Vorm kapus is rendre élt a játékkal. A sorcsere viszont rosszat tett a bordó mezeseknek, elmaradtak az ötletes támadások, a távoli lövéseket pedig fogta Vorm.

Ugyanakkor a holland támadójáték teljes egészében csapnivaló volt a második félidőben, és alig várták már a fehér mezesek, hogy véget érjen a mérkőzés. Ahogyan az lenni szokott, megbosszulta magát ez a hozzáállás: nem sokkal a vége előtt a szemfüles Cristiano Ronaldo vágott a kapuba egy Pepe által csodálatos mozdulattal elé sarkazott labdát. 1–1!

Továbbra sem tudta tehát legyőzni mumusát a holland válogatott, amely teljesen leeresztett a második félidőre. A portugálok sem parádéztak, de sokkal jobban akartak, mint vendégeik.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PORTUGÁLIA–HOLLANDIA 1–1
Faro, Estádio Algarve, 29021 néző. V: Mazzoleni (olasz)
Portugália: Beto – Joao Pereira, Pepe, Neto (B. Alves, 82.), Fábio Coentrao (Sílvio, 89.) – Micael (Machado, a szünetben), Veloso, Amorim (A. Martins, 74.) – Danny (Pizzi, 64.), Postiga (N. Oliveira, 64.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Hollandia: Vorm – Verhaegh (Van Rhijn, a szünetben), De Vrij, Martins Indi, Dal. Blind – Wijnaldum, Van der Vaart (Van Ginkel, a szünetben), Strootman – Lens (Schaken, 82.), Van Persie (Huntelaar, 58.), Robben. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: C. Ronaldo (87.), ill. Strootman (17.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik