Bulgária: a kormányfő zárt kapus meccsekkel fenyeget

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 16:01
Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy kitiltja a nézőket a balkáni ország labdarúgó-stadionjaiból, ha továbbra sem tartják be az óvintézkedéseket.

Bulgáriában az élvonalbeli bajnokság közel három hónapos szünetet követően, június 5-én folytatódott. A szurkolókat megkötésekkel ugyan, de beengedték a mérkőzésekre, azóta viszont több szabálysértés is történt már ezzel kapcsolatosan.

„A játékosoknak lehetőséget adtunk, hogy nézők előtt játsszanak. Erre mit csinálnak a drukkerek? Csoportosulnak, és nem viselnek maszkot. Mit akarnak ezzel demonstrálni?” – tette fel a kérdést Boriszov a kormány ülésén.

Kraszen Kralev sportminiszter hétfőn kritizálta a szombati CSZKA–Levszki szófiai rangadó szervezőit és nézőit, mondván: a koronavírus-járvány második hullámához közelítve nem tartották be a távolságtartásra vonatkozó rendeleteket. Az elmúlt hetek tapasztalataiból kiindulva aznap új rendeletet is hoztak, amelynek értelmében szektoronként ezer főben maximalizálták a nézők számát.

A Levszki Szófia–Lokomotiv Plovdiv Bolgár Kupa-elődöntő keddi visszavágóján azonban ennek ellenére is fegyelmezetlenek voltak a szurkolók.

„Látom, hogy ezt sem tartják be. Ha ez így folytatódik, akkor valószínű bezárjuk a stadionokat, mint Németországban, Olaszországban és Spanyolországban” – utalt Boriszov a találkozón történtekre. A bolgár bajnokságban a felsőházba jutó hat csapatra a következő két és fél hétben még négy-négy mérkőzés vár.

Bulgáriában a múlt héten minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak (606), az esetek ugrásszerű növekedése miatt július 15-ig meghosszabbították a rendkívüli állapotot. A csaknem hétmilliós országban a szerdai adatok szerint eddig 4114 esetet és 208 halálos áldozatot jegyeztek fel.

Kedden Boriszov miniszterelnököt is megbüntették, mert a rilai kolostorban tett látogatása alkalmával nem viselt szájmaszkot. A politikushoz hasonló bírságot, 300 levát (53 ezer forintot) kell fizetnie az őt kísérő újságíróknak is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik