Brüsszel: volt Inter-játékos személyijét használta az egyik merénylő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.29. 17:26
null
Maaroufi (balra) és Khalid El Bakraoui (jobbra)
Az olasz La Gazzetta dello Sport, az ANSA hírügynökség és a Sky TG24 információi szerint a volt Internazionale- és Twente-futballista Ibrahim Maaroufi személyi okmányait használta Khalid El Bakraoui, a múlt heti, brüsszeli terrorcselekmények egyik elkövetője.

A karrierjét az Anderlecht, majd a PSV utánpótláscsapataiban kezdő, első profi szerződését az Internél kapó, majd valódi „vándormadárrá” váló, tizenkét különböző profi csapatban megforduló Maaroufi Brüsszelben született és él, legutóbb a brabanti területi liga első osztályában szereplő RC Schaerbeek kötelékébe tartozott. Schaerbeekben volt a brüsszeli terroristasejt főhadiszállása is.

Az ANSA és a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a terrorista Khalid El Bakraoui hosszabb ideje használta Maaroufi személyazonosságát, az ő nevén bérelt Charleroi-ban is lakást, melyet a 2015-ös párizsi terrortámadás előtt használtak. Khalid El Bakraoui követett el öngyilkos merényletet a maalbeeki metróállomáson, míg testvére, Ibrahim a repülőtéri robbantók egyike volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik