Brazília: talpra álltak! A Chape megnyerte az állami bajnokságot

Vágólapra másolva!
2017.05.09. 10:17
null
A Chapecoense első trófeáját hódította el a novemberi tragédia óta (Fotók: AFP)
A tavaly novemberben repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett Chapecoense labdarúgócsapata nyerte meg Santa Catarina állam bajnokságát Brazíliában. A zöld-fehérek egymás után másodszor, összességében hatodik alkalommal hódították el a régió első számú trófeáját.

 

A catarinense állami bajnokságban a szezon első és második szakaszának győztese vívta a bajnoki döntőt. Az őszi idényt kilenc meccsen szerzett 21 pontjával az Avaí nyerte meg, míg tavasszal a Chapecoense gyűjtötte a legtöbb pontot (22). A fináléban mindkét csapat pályaválasztása mellett 1–0-s vendégsiker született, így az alapszakaszban elért több pont rangsorolt, ami a Chapénak kedvezett (39, ill. 34 pont).

A novemberi repülőgép-szerencsétlenségben szinte a teljes csapatát, tizenkilenc játékosát elveszítő Chapecoense megvédte címét az állami bajnokságban, amelyet 1977, 1996, 2007, 2011 és 2016 után hatodszor nyert meg.

Az országos bajnokság május 13-án kezdődik Brazíliában.

A Chapecoensével kapcsolatos hír, hogy a csapat épségben megérkezett Kolumbiába, ahol magyar idő szerint csütörtök hajnalban az Atlético Nacional vendégeként lép pályára a dél-amerikai Szuperkupáért zajló párharc visszavágóján. A repülőgépre felszállt a tavalyi tragédiát túlélő Alan Ruschel és Jakson Follmann is.

A Chape gépét kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőtéren, s a helyi szurkolók lelkesen üdvözölték a vendégek küldöttségét.

„Egy szörnyű sorscsapásból egy nagy barátság bontakozott ki, mi már mindörökre testvérek leszünk” – jelentette ki a keddi ünnepségen Federico Gutiérrez, Medellín polgármestere.

A párharc első meccsét a Chapecoense otthon 2–1-re megnyerte.

Így fogadták a csapatot Kolumbiában
Így fogadták a csapatot Kolumbiában

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik