Brazília: Pato vitatott büntetője döntött a Cor javára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.01. 11:14
Alexandre Pato vitatott tizenegyesből szerzett találatával nyert a Corinthians az éllovas Sao Paulo otthonában a paulista állami bajnokság 16. fordulójában Brazíliában. Neymar közel két hónap után szerzett gólt ismét a Santosban, míg a sereghajtó Guarani kispadjáról csapata hazai 3–0-s veresége után felállt Branco, az 1994-es vb-győztes brazil válogatott védője.

Pato a Sao Paulo elleni meccs hajrájában egy rossz hazaadás után lecsapott a labdára, amelyet eltolt Rogerio Ceni kapus mellett, majd összerúgtak. A labda a kapu mellé ment, míg a hazaiak hét percen át reklamáltak, mielőtt Pato a labda mögé állhatott volna, hogy a büntetőjével beállítsa a tabella 5. helyére fellépő Corinthians szempontjából 2–1-es végeredményt.

A mérkőzés elején a korábbi sahtaros Jádson révén a Sao Paulo vezetett, de Danilo még az első félidőben egyenlített. Pato a 83. percben értékesítette a tizenegyesét.

A vitatott büntető

A Santos 2–1-re nyert az Oeste otthonában, Neymar február 10. óta először volt eredményes a klubjában. Csapata a 3. pozícióban áll, három pontra a Sao Paulótól és kettőre a Ponte Pretától (a Sao Paulo csak 15 meccset játszott).

A sereghajtó Guarani 3–0-ra kikapott az Atlético Sorocabától, és a vereség után lemondott edzői tisztségéről Branco, a brazilok 1994-es vb-hőse, aki emlékezetes gólt lőtt a negyeddöntőben Hollandiának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik