Brazília: óriási pénz üti Neymar markát, ha...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.04. 10:43
null
Neymar fizetése mellett eltörpülnek a bónuszok, amelyek azért jókora összegek (Fotó: AFP)
Neymar 2011-ben – még a Santos játékosaként – kötött szerződés a Nike-val. A jelenlegi megállapodás a brazil sztár és az amerikai vállalat között 2022-ig érvényes, majd további két évvel meghosszabbítható.

Az UOL Esporte most olyan dokumentumokat tett közzé, amelyből kiderül, milyen bónuszokat kaphat a PSG 26 éves sztárja a sportszergyártótól.

Természetesen minden attól függ, hogy Neymar milyen teljesítményt nyújt a pályán az aktuális klubjában, vagy a brazil válogatottban.

Ha Neymar idén világbajnok lesz, 50 ezer (körülbelül 12 és fél millió forint), ha a torna legjobb játékosa vagy gólkirálya lesz, akkor 200 ezer dollárt (50 millió forint) kap a Nike-tól.

A teljes összeget akkor kapja meg a támadó, ha az összes játékperc több mint hetven százalékán pályára lép, ha 30–70% között szerepel, akkor az összeg 70%-t kapja meg.

Nagy pénz azonban akkor üti a markát, ha Aranylabdát nyer – ezért egymillió dollár (250 millió forint) jár. Ha már másodszor is megnyerné a díjat, a bónusz összege megduplázódik. Az ötödik alkalomtól pedig már négymillió dollár jár minden egyes ilyen elismerésért.

Egyébként Neymar fizetése hozzávetőlegesen évi nettó 40 millió euró (12 milliárd forint) a francia fővárosban...

Szombaton megoperálták Neymart, a műtét jól sikerült, és a klub közleménye szerint a rehabilitáció hathetesre tervezett első szakaszának előrehaladtával mondható majd meg pontosan, hogy a brazil világklasszis mikor léphet újra pályára. Korábban olyan vélemény is napvilágot látott, hogy a jobb lábfejében szalag- és csontsérülést szenvedő Neymar akár három hónapot is kihagyhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik