Brazília: Nehéz megvédenem Neymart mindenért – Pelé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.07. 11:25
null
Pelé elismerte a hasonlóságot közte és Mbappé között (Fotó: AFP)
A legendás brazil labdarúgó, Pelé nemrégiben Lionel Messiről fejtette ki véleményét, míg ezúttal a PSG támadójáról, Neymarról is beszélt, akiről elmondta, hogy nehéz megvédenie a viselkedése miatt, de jobb játékosnak tartja, mint világbajnok csapattársát, Kylian Mbappét.

 

Nehéz megvédenem Neymart mindenért, amit csinál a futball mellett a pályán. Balszerencsés volt, hiszen nem nyerte meg Brazília a világbajnokságot, ő pedig sérült volt. Amikor Európában találkoztam vele, elmagyaráztam neki, hogy a futball istene ajándékot adott neki, amit ő túlbonyolít” – mondta Pelé a Folha de Sao Paulo nevű brazil napilapnak.

A legendás támadót sokszor hasonlítják össze a franciák támadójával, Mbappéval, aki Pelé után az első tinédzser, aki gólt szerzett világbajnoki döntőben. A 78 éves brazil elismerte, hogy vannak hasonlóságok, majd Neymar és Mbappé összehasonlítását is kérték tőle.

„Úgy gondolom, Neymar komplettebb játékos nála, de Európában mindenki a franciáról beszél.”

Pelé beszélt az egészségügyi állapotáról is, hiszen az elmúlt években többször vese-, prosztata- és gerincproblémákkal is kezelték.

„Hála Istennek, jól vagyok. Három műtétem volt az elmúlt években, nem vagyok százszázalékos. Nem érzek fájdalmat, de sokkal fáradékonyabb vagyok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik