Brazília: Cristiano más, mint a másik két Ronaldo – Ibra

Vágólapra másolva!
2016.12.29. 22:09
null
Zlatan Ibrahimovic (fent, középen) nem tartja Cristiano Ronaldót (fent, jobbra) született zseninek (Fotó: AFP)
Az ESPN Brasil interjút készített Zlatan Ibrahimoviccsal, akit megkérdeztek többek között a három Ronaldóról is.

 

Zlatan Ibrahimovic sosem titkolta, hogy gyerekkori példaképe az „igazi” Ronaldo, azaz Luís Nazário de Lima volt. Szintén nagyra tartja Ronaldo de Assis Moreirát, azaz Ronaldinhót, Cristiano Ronaldo azonban szerinte különbözik brazil névrokonaitól.

„Szerintem Ronaldo, a Fenomén volt a legjobb. Számomra ő testesítette meg mindazt, amiről a futball szól. Akármit csinált, csak azt mondtam rá, »hűha«. Ahogy cselezett, ahogy futott, ahogy gólt lőtt, egy igazi fenomén volt. Nem hiszem, hogy bárki tudná, amit ő tudott. Ő természetes volt, nem valami, amit úgymond felépítettek. Ő ilyennek született, nem az edzésektől lett ilyen. Egyedülálló” – magasztalta a már visszavonult brazil csatárt Ibrahimovic.

A Manchester United svéd támadója Ronaldinhóról is szépeket mondott: „A Milanban csapattársak voltunk, és bár akkor már túl volt a legszebb napjain, imádtam vele játszani. Össze-vissza lobogott a haja futás közben, gyorsan cselezett, és ha olyan kedve volt, gyereknek tűnt mellette a többi játékos.”

Végül a portugál Cristiano Ronaldóról is elmondta a véleményét: „Vele nem játszottam együtt. Ő különbözik, mivel a sok munkától lett az, aki. Nem természetes...”

Érdemes még megemlíteni, milyen a kapcsolat Ibrahimovic és francia csapattársa, Paul Pogba között, legalábbis a svéd szerint: „Egyszerű a helyzet Paullal... Én beszélek, ő hallgat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik