Brazília: októberben még áruló lett volna, ma aláírt a riválishoz

Vágólapra másolva!
2019.11.29. 09:13
null
Fucks ma már a Ceará edzője (Fotó: Globo Esporte)
Három fordulóval a brazil bajnokság vége előtt a biztos bennmaradást jelentő 16. helyen álló Ceará edzőt váltott, miután Adilson Batista lemondott a  csütörtökön a Flamengo otthonában elszenvedett 4–1-es vereség után. Az új edző pedig az az Argel Fucks lett, aki magyar idő szerint péntek hajnalban még a szintén a kiesés ellen harcoló, a 18. helyen álló CSA csapatának kispadján ülve legyőzte a 17. helyen álló Cruzeirót 1–0-ra.

Nem mindennapi történet bontakozott ki Brazíliában az élvonalbeli bajnokság 35. fordulóját követően a kiesés ellen harcban. Az biztos, hogy a 20. Avai és a 19. Chapecoense már kiesett, ám két hely még kiadó, és a biztos bennmaradást jelentő 16. helyért még – valós eséllyel – három csapat küzd. A jelenleg 18. helyen álló, 32 pontos CSA, a 17. helyen tanyázó 36 pontos Cruzeiro, és a 37 egységgel rendelkező Ceará.

A 35. fordulóban csütörtökön a Ceará a Flamengo otthonába látogatott, és 4–1-es vereséget szenvedett, ami után azonnal felállt a csapat edzője, Adilson Batista. Pénteken aztán a CSA a közvetlen rivális Cruzeiro otthonában aratott nagyon fontos 1–0-s győzelmet, s mint kiderült, a győztes csapat edzőjének is ez volt az utolsó meccse a klubnál.

Argel Fucks azonban alig néhány óráig mondhatta magát munkanélkülinek, hiszen hamar kiderült, a közvetlen rivális Ceará edzője lesz – adta hírül a Globo Esportivo.

Az ügy pikantériája, hogy a játékosként a brazil válogatottban egyszer szereplő korábbi védő idén nyáron került a CSA kispadjára, s októberben, amikor Adilson Batistát kinevezték a Cearához, az ő neve is szóba került a jelöltek között.

„Áruló lennék, ha aláírnék a Cearához” – mondta október elején Fucks, és ezt alátámasztandó gyorsan meg is hosszabbította szerződését egy évvel a CSA-nál.

Ehhez képest a Ceará péntek reggel az alábbi hivatalos poszttal üdvözölte új edzőjét, Argel Fucksot.

 



Arról egyelőre nem tudni, hogy a CSA-nál ki veszi át Fucks megürült helyét, de biztosan adna még egy csavart a sztorinak, ha végül Batista érkezne a csapathoz...

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik