Bogdán bravúrjai, C. Ronaldo piros lapja - a hétvége videói

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.26. 11:21
Cristiano Ronaldo hétről hétre nagy nyomás alatt futballozik, s általában így is világklasszisszinten játszik. A hétvégén egy kicsit kitört belőle a düh. Az angol FA-kupából meglepetésre kiesett a Chelsea és Manchester City. Bogdán Ádám és Miklós Edit is remekelt, Bajner Bálint gólpasszt adott. Íme, a hétvége legjobb videói!

Cristiano Ronaldo a kiállítás sorsára jutott a Real Madridnak a Córdoba otthonában (Bale hajrában értékesített tizenegyesével) 2–1-re megnyert bajnoki mérkőzésén. CR7 a 83. percben kapott piros lapot, amiért megütötte és megrúgta Edimart a hazaiak tizenhatosán belül.
2–1-re megnyert bajnoki mérkőzésén. CR7 a 83. percben kapott piros lapot, amiért megütötte és megrúgta Edimart a hazaiak tizenhatosán belül.

A Barcelona labdarúgócsapata kiütéses, 6–0-s vereséget mért az Elchére a spanyol élvonalbeli bajnokság (Primera División) 20. fordulójában. A katalánok szebbnél szebb gólokat szereztek, ám közülük is kiemelkedik a negyedik, amikor Lionel Messi átpörgette a védelem felett a labdát, a befutó Neymar pedig kapásból kilőtte a bal felső sarkot. Íme, a gólok!

Óriási meglepetésre a Chelsea, a Manchester City, a Southampton és a Tottenham is hazai pályán búcsúzott a labdarúgó angol FA-kupa további küzdelmeitől. A londoni kékeket a Bradford City győzte le 4–2-re, a manchesteriek a Middlesbrough-tól kaptak ki 2–0-ra, a „szentek” a Crystal Palace-tól 3–2-re, míg a Hotspur a Leicester Citytől szenvedett 2–1-es vereséget.

CHELSEA–BRADFORD CITY 2–4

MANCHESTER CITY–MIDDLESBROUGH 0–2

Bogdán Ádám több nagy védéssel járult hozzá ahhoz, hogy csapata, a Bolton Wanderers 0–0-t húzzon ki a Liverpool otthonában a labdarúgó FA-kupában, és ezzel kiharcolja, hogy a 4. fordulós párharc megismételt mérkőzésen dőljön el.

Bogdán: Nem egy meccs alapján kell megítélni

Pályafutásának legjobb eredményét elérve a 3. helyen végzett Miklós Edit a St. Moritzban megrendezett lesikló-világkupaversenyen. Az olimpiai hetedik magyar alpesi síző a Nemzeti Sportnak elmondta, nem tartja magát sztárnak, de mindig emlékezni fog rá, hogy Lindsey Vonnt megelőzte.

A világelső Novak Djokovics és a spanyol Fernando Verdasco találkozója tartogatott meglepetéseket az Australian Open szombati játéknapján. Az egyik szurkoló transzba esett a szerb törülközőjétől, egy másik néző a második játszmát követően megkérte barátnője kezét, Djokovics pedig a mérkőzés végén énekkel köszöntötte születésnapos édesanyját. Hallgassa meg, hogyan énekel a világklasszis!

Az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (League One) szereplő Notts County 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Peterborough-tól. A nottinghami együttes góljánál Bajner Bálint adta a gólpasszt. A klub a Twitter-oldalán fantasztikusnak nevezte az átadást. Íme!

Bajner passza 0:28-tól látható

Biztosan sokan emlékeznek arra a Messi-gólra, amely az Arsenal ellen esett a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nos, Max Domi, a London Knights jégkorongozója kísértetiesen hasonló úton juttatta kapuba a pakkot a Sarnia elleni mérkőzésen a OHL-ben (Ontario Hockey League).

Messi gólja

A hokis változat

Egészen furcsa kiállításnak lehettek tanúi a nézők a belga labdarúgó-bajnokság rangadóján, a Standard Liege–Anderlecht (2–0) összecsapáson. A mérkőzés 53. percében Steven Defourt második sárgával leküldte a pályáról a játékvezető, amiért a vendégek játékosa a nézőtérre bombázta a labdát.

Steven Defour korábban öt évig a Standard Liege alkalmazásában állt, s most a vendégek játékosaként visszatért korábbi klubja pályájára. A hazai ultrák nem felejtettek. Morbid drapériával adták tudomására, hogy „Red or dead”, vagyis vörös (standardos) vagy, vagy halott...

Az egyik Standard-játékos sérülten a földön feküdt, Defour pedig sportszerűen ki akarta rúgni a labdát, hogy ápolni lehessen. S ha már kirúgta, akkor a hazai szurkolókat vette célba a lelátó „rosszabbik” részén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik