Boca: Riquelme nem alkuszik, nem tér vissza klubjába

Vágólapra másolva!
2013.01.06. 11:36
Bár szeretett edzőjét, Carlos Bianchit nevezték ki a Boca Juniors új szakvezetőjének, Juan Román Riquelme egyértelművé tette: döntése végleges, nem tér vissza az argentin labdarúgócsapathoz.

„Szerintem nincs abban semmi különös, hogy eljöttem a felkészülés első napjára, főképp, hogy látogatásom célja a döntésem véglegesítése volt – fogalmazott a 34 éves középpályás. – Beszéltem az elnökkel és Carlos Bianchival, elmondtam nekik, hogy képtelen vagyok a döntésem megváltoztatására. Imádom a Bocát, mindig is a kedvenc klubom lesz, de tartom magam a korábbi elhatározásomhoz."

Szombati interjújában Riquelme kifejtette azt is, hogy kinevezése előtt Bianchi hívta az észak-amerikai profi bajnokságban, az MLS-ben érdekelt Chivashoz, oda szívesen el is ment volna vele – aztán a terv Bianchi Bocához igazolásával kútba esett.

Az 51-szeres argentin válogatott Riquelme 1996 és 2002 között, majd – a spanyolországi légióskodását (Barcelona, Villarreal) követően – 2007-től tavaly nyárig volt a Boca játékosa. Jelenleg nincs csapata. Bianchi 2004 után lett újra a Buenos Aires-i klub vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik