Bicskei maradt a libériaiak egyetlen jelöltje

Vágólapra másolva!
2010.06.07. 18:17
null
Bicskei Bertalan számára óriási kihívás<br />lenne az afrikai munka (Fotó: M. Németh Péter)
Címkék
A lib&eacute;riai labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott szakvezetője lehet Bicskei Bertalan. A kor&aacute;bbi magyar sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;ny nemcsak sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;nyk&eacute;nt, hanem technikai igazgat&oacute;k&eacute;nt is dolgozna az afrikai orsz&aacute;gban. A mintegy hatvan jel&ouml;lt k&ouml;z&uuml;lt Bicskei maradt az egyetlen, aki megkaphatja az &aacute;ll&aacute;st. Inform&aacute;ci&oacute;ink szerint az al&aacute;&iacute;r&aacute;sra j&ouml;vő h&eacute;ten ker&uuml;lhet sor.
„Nagyon jók az esélyeim az állás megszerzésére – mondta el a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Bicskei Bertalan. – Egy héten belül az ügyeimet intéző Vörösbaranyi József vezette menedzseriroda megegyezhet a kérdésben a libériai szövetséggel. Óriási kihívás lenne az afrikai munka. A polgárháború után lassan halad az ország újjáépítése, de a futballban is szeretnének fejlődni. ”

Úgy tudjuk, Bicskei Bertalan a felnőttcsapat munkáján kívül az utánpótlás-válogatottak irányításáért is felelne.

„Szerepem lenne a labdarúgók kiválasztásban is, és bár nem én edzeném az utánpótlás-válogatottakat, az ott folyó szakmai munkát én irányítanám. Szintén segítenék az edzőképzés levezénylésében. Érdekesség, hogy aki a libériai labdarúgó-szövetségben az edzőképzést vezeti, Magyarországon, a TF-en végzett 2006-ban. Kicsit beszél is magyarul, és nagyon megszerette az országot. Az ő munkáját is segítenem kell meglátogatásokkal és tanácsokkal. Korábban a Magyar Labdarúgó-szövetségben én vezettem az edzőképzést, és az UEFA rendszerét is jól ismerem. A tapasztalataimmal segíthetem a libériai labdarúgás fejlődését.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik