Bepöccent a tulaj - mennyire iparkodik a City a WBA ellen?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.21. 09:36
null
Sergio Agüeróéknak kötelező feladat a három pont begyűjtése a West Bromwich ellen (Fotó: Action Images)
Minden más találkozó eltörpül a hétvége slágeréhez képest ezen a futballvíkenden, avagy jön az el Clásico, a meccsek meccse, a Barcelona–Real Madrid spanyol bajnoki csúcsrangadó! De nem ma, hanem csak vasárnap, ezért foglalkozzunk egyelőre a szombati kínálattal – pályán a Manchester City, az Arsenal, a Milan és az Atlético Madrid is. Topliga-beharangozónk.

 

ANGLIA

A Manchester City fontmilliós ászai ma megmutathatják a Bajnokok Ligája-kudarc után alaposan bepöccenő arab emírségekbeli tulajuknak, Manszúr sejknek, hogy az üzletember rossz lóra tenne az ő kiárusításukkal. A helyükben mi nagyon iparkodnánk a West Bromwich Albion ellen (meg a további hátralévő bajnoki mérkőzéseken). Csakhogy biztosan nem lesz könnyű a hőn áhított három pont bezsebelése, a City ugyanis elég nagy hullámvölgyben van, a legutóbbi öt tétmeccséből négyet elveszített – ebből kettőt a Barcelona ellen –, és mindössze a Leicester elleni hazai Premier League-találkozóját tudta megnyerni.

Mint megírtuk, a The Guardian információi szerint Yaya Touré, Edin Dzeko, Pablo Zabaleta, James Milner, Samir Nasri, Jesús Navas, Sztevan Jovetics, Alekszandar Kolarov, Gaël Clichy, Bacary Sagna és Fernando helye vált bizonytalanná Manchesterben, ahol – a fizetések csökkentése mellett – legalább 50 millió font bevételre számítanának az eladásokból.

Az Arsenal is elbúcsúzott a héten az első számú európai kupasorozattól, igen ám, de az „ágyúsok” összehasonlíthatatlanul jobb formában vannak, mint a manchesteri égszínkékek (amit jól jelez, hogy kiesésük ellenére az idegenbeli visszavágón 2–0-ra legyőzték a Monacót). A Wenger-legénységet csak a Liverpool előzi meg a tavaszi tabellán, amelyen a címvédő City a tizedik. Az Arsenal Newcastle-be látogat szombaton, és sikerével hatmérkőzésesre nyújthatná bajnoki győzelmi sorozatát.

NÉMETORSZÁG

Sem a Bayern München, sem a Wolfsburg, sem a Hamburg és sem a Hertha. Az utóbbi két, magyar érdekeltségű csapat tegnap este meccselt (éppen egymással), a Bundesliga jelenlegi első és második számú klubja pedig csak holnap lép pályára. No, de akkor ki marad „nekünk” mára?

Szerepel a műsorban egy Schalke–Bayer Leverkusen „kis” rangadó; mindkét együttes az első háromba igyekszik. Aztán ott van a Dortmund hannoveri vendégjátéka; a BL-ből kieső BVB a kilenc forduló óta nyeretlen, a táblázaton tavasszal óriásit zuhanó 96-osokhoz látogat. Szalai Ádám Hoffenheimje pedig az osztályozós helyen álló Paderborn vendége lesz. A magyar csatár a múlt héten combsérüléssel bajlódott, ezért csak pár perc jutott neki csereként a Hamburg 3–0-s legyőzésekor. Azóta viszont kipihente magát, és a Bundesliga hivatalos oldala a kezdőbe is jelölte a mai mérkőzésre.

OLASZORSZÁG

Bár tizenegy forduló még hátravan a Serie A aktuális bajnoki kiírásából, nagy fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy a torinói „zebrák” szájából kiénekeljék a sajtot. A Roma méretes gödörben van, a Lazio, bár feljövőben, még a „farkasoknál” is jobban, 15 ponttal lemaradva a Juvétól, nem beszélve a többi élcsapatról (Napoli, Fiorentina, Sampdoria).

A ma pályára lépő egyletek még ezen gárdáktól is messze-messze – majdhogynem egy távoli galaxisban vannak. A Chievo–Palermo mérkőzés tétje a hazaiak számára, hogy győzelmükkel még jobban eltávolodnának a kieső zónától. Ahol éppen a Cagliari is tanyázik, és ahonnan egy darabig még biztosan nem is mozdul, pláne akkor, ha szombat este kikap a középcsapattá alacsonyodó Milan otthonában.

SPANYOLORSZÁG

Ami Itáliában a Roma, a Primera Divisiónban az Atlético Madrid. Noha a „matracosok” a hét közben – nem kis szerencsével – továbbjutottak a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban hetek óta szenvednek, döntetlent játszottak az utóbbi három alkalommal. Ennek következtében kilencpontos hátrányt szedtek össze a listavezető Barcelonával szemben, ráadásul a dobogóról is leszorultak. Hogy meg tudják-e védeni a bajnoki címüket, az több mint kérdéses, az azonban biztos, hogy ma nagy sanszuk van a három pont megszerzésére, ellenfelük ugyanis a kiesés elől menekülő Getafe lesz.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ
13.45
: Manchester City–West Bromwich (Tv: DIGI Sport1)
16.00
: Aston Villa–Swansea City
16.00
: Newcastle United–Arsenal (Tv: DIGI Sport2)
16.00
: Southampton–Burnley
16.00
: Stoke City–Crystal Palace
16.00: Tottenham–Leicester City
18.30
: West Ham United–Sunderland (Tv: DIGI Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
26. FORDULÓ

15.30: 1. FC Köln–Werder Bremen
15.30
: Freiburg–Augsburg
15.30
: Hannover–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport 2)
15.30
: Paderborn–Hoffenheim
15.30
: Stuttgart–Frankfurt
18.30
: Schalke–Bayer Leverkusen (Tv: Eurosport 2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
28. FORDULÓ
18.00: Chievo–Palermo (Tv: SportKlub)
20.45
: Milan–Cagliari (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
28. FORDULÓ

16.00: Atlético Madrid–Getafe (Tv: Sport2)
18.00
: Rayo Vallecano–Málaga
20.00
: Levante–Celta Vigo (Tv: Sport2)
22.00
: Athletic Bilbao–Almería
22.00
: Granada–Eibar

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
30. FORDULÓ

16.00: Lyon–Nice
20.00
: Bastia–Guingamp
20.00
: Caen–Metz
20.00
: Evian TG–Montpellier
20.00
: Rennes–Nantes
20.00
: Toulouse–Bordeaux

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik