Benfica: Megtiszteltetés lenne Renato Sanchest pótolni – Nagy Ádám

Vágólapra másolva!
2016.06.20. 11:25
Mint beszámoltunk róla, a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság bajnoka, a Benfica szerződtetné Nagy Ádámot. A Ferencváros középpályása szerint megtiszteltetés lenne, ha ő pótolhatná a Bayern Münchenhez távozó Renato Sanchest.

Nagy Ádámért már az Eb előtt is érdeklődtek, a nyári torna pedig még jobban megemeli az értékét (Fotó: Hegedüs Gábor)
Nagy Ádámért már az Eb előtt is érdeklődtek, a nyári torna pedig még jobban megemeli az értékét (Fotó: Hegedüs Gábor)

Kis túlzással Nagy Ádám után fél Európa sorba áll, a télen már a Chelsea bejelentkezett érte, tavasszal a Liverpool érdeklődéséről lehetett hallani, nyáron pedig megsokasodott a kérők száma, aFreiburg,aBologna,a Trabzonspor, a Braga és aBenficaneve került elő a középpályással kapcsolatban.

Utóbbi klubnál a Fradi 21 éves középpályása pótolhatja a Bayern Münchenhez távozó Renato Sanchest. Nagy Ádám nem tagadja, tetszik neki a gondolat.

Megtiszteltetés lenne, ha én pótolhatnám Renato Sanchest – mondta Nagy Ádám a portugál Record című lapnak. – Már beszélni is nagyszerű róla, hiszen ez az álmom, ha pedig megvalósul, én leszek a legboldogabb ember a világon!”

„Most azonban csak arról beszélhetek, amiről tudok, azaz semmiről. Megbeszéltem a menedzsereimmel, hogy az Európa-bajnokság alatt nem foglalkozunk a jövőmmel kapcsolatos kérdésekkel.”

„Most csak az Eb-re szeretnék koncentrálni, ha a torna közben döntenék a jövőmről, az nem lenne szerencsés. Miután véget ér számunkra, újra két lábbal állok majd a földön, és higgadtan tudok döntést hozni. Megnézem, melyik csapat lenne a legjobb számomra.”

„Az első gondolat, ami eszembe jut a Benficáról, az az, hogy nagy megtiszteltetés lenne ennek a csapatnak a mezét hordani és olyan együttesek ellen játszani, mint a Braga, a Sporting vagy a Porto. Nagy ugrás lenne a karrieremben, de mindenekelőtt szeretném azt érezni, hogy az edző úgy látja, szükség van rám, én pedig úgy érzem, fekszik nekem az új csapatom stílusa.”

Nagy Ádám hozzátette, olyan klubhoz szeretne menni, amelynél rendszeres játéklehetőséghez jut. A középpályán jobban szeret a hatos, mint a nyolcas pozíciójában játszani, mert előbbinél ő kérheti el a védőktől a labdát és játszhatja előre. Példaképe Sergio Busquets és Andrés Iniesta, de előbbi játszik igazán azon a poszton, ahol ő.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár, ?), Csilus Tamás (Kisvárda, ?), Haris Attila (Soroksár, ?), Kunsági Roland (Soroksár, ?), Valencsik Dávid (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Drilon Cenaj (bosnyák-albán, legutóbb Chievo – Olaszország), Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt – Németország), Oliver Hüsing (német, Werder Bremen – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország), Rafael van der Vaart (holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók: Hodgyai László (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: Silye Erik (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, lejár a szerződése, visszavonul), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína), Nagy Ádám (érdeklődnek iránta: Chelsea, Liverpool – Anglia; Freiburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik