Belgium: nemet mondott az Újpestre, parkolópályára került

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.04. 19:39
null
Hogy jutottam ide? – kérdezheti Mohamed Tchité (Fotó: AFP)
Mohamed Tchité egykor a legjobb belga csapatokban rúgta a gólokat, egy éve pedig az Újpestbe igazolhatott volna. Nemet mondott a magyarországi lehetőségre, azóta pedig a belga harmadosztályban „sínylődik”.

 

A burundi születésű Mohamed Tchitét a belga labdarúgás nagy ígéreteként tartották számon, és bár a belga válogatottban nem mutatkozott be, éveken át az ország legjobb csapataiban (Anderlecht, Standard Liege, FC Bruges) játszott, sőt a Racing Santanderben is szép idényeket töltött.

A 2015–2016-os szezonban a belga élvonalbeli Sint-Truiden labdarúgója volt, ám nem váltak be a számításai.

„Néhány nappal a téli felkészülés kezdete előtt felhívott Philippe Bormans klubmenedzser azzal, hogy szeretnék-e a testvércsapatunk, az Újpest segítségére lenni? – emlékezett vissza a 32 éves csatár. – Gondolkoztam egy keveset, de nem volt kedvem magam »eltemetni« Budapesten fillérekért, így udvariasan nemet mondtam. Bormans világosan fogalmazott: »Ha nem mész, nem játszol többet.« Végül is játszottam még valamennyit ezután, mert a csapatnak szüksége volt egy jó csatárra a kiesés elleni harcban.”

Az idény végén azonban már tényleg nem volt maradása a Sint-Truidennél, és tavaly nyáron a harmadosztályban szereplő brüsszeli Royal White Starba szerződött.

„A harmadik liga egy lehetőség volt arra, hogy ne tűnjek el teljesen, de talán megértik, hogy többre vágyom annál, hogy a White Starnál maradjak – folytatta Tchité. – Ha januárban jön egy lehetőség, logikusnak tűnne élni vele. Még mindig van bennem annyi, hogy legalább öt évig a legmagasabb szinten futballozzak. Igen, akár az Anderlechtben is. Akik azt hiszik, hogy megkopott a sebességem, csak jöjjenek el a White Star egyik meccsére. Még senki sem futott le ebben a szezonban, a tizennyolc éves srácok sem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik