Belgium: meghosszabbították a sportesemények felfüggesztését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 16:26
null
Belgiumban meghosszabbították a sportesemények felfüggesztését (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt továbbra sem engedélyezik Belgiumban sportesemények megrendezését, és ezt a rendelkezést egészen július 31-ig meghosszabbította a kormány.

 

A döntést Sophie Wilmes miniszterelnök jelentette be szerdán.

Belgium volt az első, ahol a labdarúgószezon végleges leállítását kezdeményezték, a klubok azonban még mindig nem szavaztak a javaslat jóváhagyásáról, már háromszor is elhalasztották a döntést. Legutóbb május 15-re tették át a voksolást, amikor – a miniszterelnök mostani bejelentése után –minden bizonnyal megszavazzák.

A futballszövetség tájékoztatása szerint az ügyrendi bizottság a május 15-én sorra kerülő közgyűlésre részletes javaslatot tesz majd le a klubok asztalára.

Az élvonalban az FC Bruges 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett Genttel szemben a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett bajnokságban, amelyből már csak egy forduló lett volna hátra a rájátszás megkezdése előtt. Amennyiben az aktuális állás alapján hirdetnek végeredményt, a második a Gent, a harmadik pedig a Charleroi lesz, míg a negyedik helyen a Royal Antwerp végez.

A győztes Bajnokok Ligája-főtáblás, a második BL-selejtezős, a harmadik Európa-liga-főtáblás, míg a negyedik El-selejtezős lesz, ha megszavazzák a klubok a lezárást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik