Belgium: hotelt vett a játékos, kincset talált a pincében

Vágólapra másolva!
2017.12.17. 15:24
Moussa Dembélé, a Tottenham Hotspur futballistája testvérével szeretett volna egy hotelt nyitni Antwerpen szívében. Mikor azonban átvizsgáltatta a megvásárolt épületet, nem akármilyen meglepetés érte…

A Gazet van Antwerpen beszámolója szerint több száz éves épületet vásárolt meg felújításra a futballista, ilyenkor pedig szokás, hogy kiküldenek egy csapat archeológust, hogy vizsgálják át a területet, hátha van egy rejtett szoba vagy rekesz, amire eddig nem bukkantak rá a tulajok.

Ez általában csak némi papírmunkát jelent, a kutatók azonban most szó szerint kincset találtak. Az épület pincéjének egy rejtett zugában ugyanis a 18. századból származó porcelánokra, üvegekre, és felbecsülhetetlen értékű szobrokra leltek.

Szó szerint kincsre bukkant Dembélé (Fotó: AFP)
Szó szerint kincsre bukkant Dembélé (Fotó: AFP)

A hírek szerint teljesen véletlenül találtak a kincsekre az archeológusok is, mikor áttörtek egy falat, ami nem is szerepelt az eredeti tervrajzon.

Dembélé és Antwerpen polgármestere végül megegyeztek abban, a kincsek egy része a város múzeumaihoz kerül, a másik része pedig a hotelben lesz kiállítva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik