Belgium: csapnivaló főpróbát tartott a Vidi kupaellenfele

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 22:07
A Videoton következő El-ellenfele, a Racing Genk nagy meglepetésre 3–1-re kikapott a belga labdarúgó-bajnokságban a szombati 16. fordulót sereghajtóként kezdő Cercle Bruges vendégeként. 

A Genk az őszi szezon 15 mérkőzésén mindössze egyetlen vereséget szenvedett, a szombati „tavaszi" rajt ennek fényében is váratlanul rosszul sikerült.

A hazaiak a 32. percben szereztek előnyt, és bár a 40. percben a Genk egy öngólnak köszönhetően egyenlített, a 68. perctől – amikor a veterán izlandi, Eidur Gudjohnsen fejezett be pontosan egy nagyszerű akciót – újra a hazaiak vezettek, sőt később szereztek még egy gólt. A villámkrónika úgy teljes, ha belefoglaljuk: egy agresszív karmozdulatért Glynor Plet piros lapot kapott, a Genk a 48. perctől emberhátrányban játszott.

Köteles László kispados volt, a genki hálót a magyar kapus ősz eleji sérülése után lehetőséghez jutó Kristof Van Hout őrizte.

A Videoton–Genk Európa-liga-csoportmérkőzést csütörtök 19 órakor kezdik Székesfehérváron. BELGA TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik