Belgium: a fanatikusok Duchatelet-re támadtak, az edző lemondott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.20. 14:52
null
A Standard-ultrák nem bírták tovább, betörtek a főlelátóra (Fotó: sporza.be)
Lemondott a Standard Liege labdarúgócsapatának vezetőedzője, az izraeli Guy Luzon, miután a patinás vallon csapat vasárnapi, Waregem elleni mérkőzése 1–2-es állásnál félbeszakadt a 89. percben.

A sereghajtó Zulte Waregem elleni, liege-i mérkőzésen végig robbanásveszélyes volt a hangulat a Sclessin stadionban. A Standard ultrái – akik közül sokan tiltakozásul csak 15 perc késéssel érkeztek a lelátóra – egy transzparensen üzentek a vezetőknek, edzői stábnak és játékosoknak (lényegében azt, hogy inkompetenciájuk miatt szerepel gyalázatosan rosszul a csapat), majd többször is volt a mérkőzés során lelátói rendbontás.

A fenyegetőző, főtribünre betörő, a klubtulajdonos Roland Duchatelet-re támadni szándékozó fanatikusok miatt az 59. percben a játékvezető kényszerszünetet rendelt el, majd csaknem negyedórás szünetet követően a játék folytatódott. A 89. percben aztán le kellett fújni a meccset, miután a fanatikusok székeket dobtak a pályára és megdobálták saját kapusukat is.

Bart Vertrenten játékvezető azzal indokolta a mérkőzés félbeszakítását, hogy képtelenség volt garantálni a játékosok biztonságát. A Belga Labdarúgó-szövetség különbizottsága dönt a mérkőzés kimeneteléről, négy lehetőség van: marad a pályán elért 1–2, 0–5-tel a Waregemnek írják jóvá a mérkőzést, lejátsszák a hátralevő néhány percet, vagy újrajátsszák az egész bajnokit.

A tízszeres belga bajnok Standard Liege a megszerezhető 33 pontból mindössze 12-t gyűjtött be, a tabellán csak a 12. helyen áll. Guy Luzon edző ellen már hosszabb ideje tiltakoztak a drukkerek, csakúgy, mint Duchatelet ellen. Az edző végül hétfőn bejelentette lemondását, utódja Mario Been, Guy Hellers vagy Yannick Ferreira lehet, ideiglenesen Ivan Vukomanovics irányít.

Guy Luzon a Standard partnerklubjainak hálózati felügyelőjeként kaphat szerepet – a Duchatelet család birtokában van az angol Charlton Athletic, a spanyol Alcorcón, a belga Standard Liege és Sint-Truiden, a német Carl Zeiss Jena és (Roland Duchatelet fia, Roderick Duchatelet révén) a magyar Újpest FC is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik