Belgium: a csatár fojtogatta a sportigazgatót, kirúgták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 14:53
Csúnya véget ért Ernest Webnje N'For pályafutásának kortrijki szakasza: a kameruni labdarúgót kirúgták és feljelentették, miután tettleg és szóban is bántalmazta a belga élvonalbeli klub sportigazgatóját és edzőjét.
N'For az azeri Neftchi Bakiba szeretett volna igazolni, de a Kortrijk szerinte túl sok pénzt kért érte, ezt pedig nem tudta elfogadni. Patrick Turcq sportigazgatóra és Hein Vanhaezebrouck vezetőedzőre is rátámadt, és nem csak verbális formában.„Nem lehetett számára visszaút – nyilatkozta Turcq a Het Laatste Nieuwsnak. – A rendőrségen is jelentettem az esetet. Megragadott a torkomnál fogva, és engem, valamint a családomat is életveszélyesen megfenyegetett. Teljesen elborult az agya. Ilyet még sosem éltem át. A Neftchi Bakiba akart igazolni, de szerinte annyi pénzért kellett volna eladnunk, amelynél kétszer többet ajánlott érte a Bergen vagy akár a Waasland-Beveren is (250 ezer euró – a szerk). Nem divat, hogy a játékos szabja meg az árát, mondtam is neki, hogy a Bakinak kellene nálam jelentkeznie, de többet nem hallottam a dologról. A kirúgásáról a döntést az egész vezetőség közösen hozta meg. Úgy gondoltuk, hogy a tette elfogadhatatlan.”N'Fort jövő nyárig kötötte szerződés a Kortrijkhez, amely ennek megfelelően kártérítést követel majd tőle.

A 27 éves kameruni csatár nem tanúsított túl nagy megbánást, a Facebookon a következőt írta az esettel kapcsolatban: „A futball a leghálátlanabb szó, amely létezik. Ma még sztár vagy, de ha már nincs rád szükség, akkor úgy bánnak veled, mint egy banditával."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik