Bayern: „Ha nem Neuer lesz az Aranylabdás, vakok a szavazók”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 17:31
Sepp Maier, a Bayern München labdarúgócsapatának korábbi legendás kapusa szerint hatalmas hiba lenne, ha nem Manuel Neuer kapná az Aranylabdát.

Az Aranylabda első számú esélyese minden évben Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, a két klasszis begyűjtötte az előző hat év elismeréseit. Sepp Maiernek azonban van egy jobb jelöltje erre a díjra.

„Ha nem Neuer nyeri el az Aranylabdát, vakok azok az emberek, akik a díjról döntenek – mondta Maier. – Világbajnoknak mondhatja magát, ő a legjobb kapus jelen pillanatban. Természetesen Messi és Ronaldo is elképesztő volt éveken át, de Philipp Lahmnak és Arjen Robbennek is voltak remek világbajnokságai.”

„Ennek ellenére azt kérdezem, mivel indokolnák meg azt, hogy nem Neuer lesz az Aranylabdás? Kiváló labdarúgó, komplett játékos, aki remekül húzza le a beadásokat, és elképesztő reflexei vannak. Bármire képes, nem találok gyenge pontot rajta.”

Lev Jasin volt az egyetlen kapus, aki Aranylabdát kapott, a szovjet válogatott labdarúgó 1963-ban részesült az elismerésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik