Basel: a 17 éves kameruni svájci válogatott lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.15. 18:42
A BL-nyolcaddöntős Basel 17 éves, kameruni származású labdarúgója, Breel Embolo sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felnőttszinten is a svájci válogatottban kíván játszani.

„Remélem, hogy az emberek tiszteletben tartják és elfogadják a döntésemet. Ez nem egy Kamerun elleni döntés, hanem egy döntés Svájcért" – mondta a támadó, akinél a svájci szövetség erőteljesen lobbizott az ősszel, hogy több honosított játékoshoz hasonlóan a felnőttválogatottban is szívesen foglalkoztatná. Az állampolgárságot azonban csak a múlt héten kapta kézhez.

Embolót 2017. december 31-ig köti szerződés a Baselhez – értékét a transfermarkt.de egymillió euróra teszi –, de aligha ott öregszik meg. A BL-csoportkörben mind a hat mérkőzésen pályán lehetett az ősszel (négyszer kezdőként, két alkalommal végig a pályán is maradt), van gólja és gólpassza is, a bajnokságban tíz meccsen öt gólnál jár.

Embolo hatéves volt, amikor a családja Kamerunt elhagyva Svájcban kezdett új életet, évek óta tagja a korosztályos svájci válogatottaknak, az idén már az U20-as és az U21-es együttesben is játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik